Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παπα - Ψεύτης!

Λένε και οι παπάδες ψέματα; Αν λένε, λέει; Οπως ο παπα- Κουμπής από τα Τρίκαλα, ο οποίος, κάνοντας την επιμνημόσυνη δέηση στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πέντε ΕΠΟΝίτες, που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές - τη διοργάνωσαν, προχτές, μπροστά το μνημείο των πεσόντων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Τρικκαίων - θέλησε να πει κι ίδιος δυο λόγια.

Και τι «σκαρφίστηκε» να πει ο «αθεόφοβος», για να συνδυάσει τη θυσία των ΕΠΟΝιτών με το «πνεύμα των ημερών», που διαμορφώνεται λόγω του Πάσχα, και να συνδέσει την πίστη στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας με τη θρησκευτική; Οτι, δήθεν, ο Χαρίλαος Φλωράκης, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, εκκλησιαζόταν συχνά και, λίγο πριν πεθάνει, εξομολογήθηκε και μετάλαβε!

Την απάντηση την πήρε αμέσως από τον Βασίλη Φυτσιλή, πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης κι αναφερόμενος στα λεγόμενα του παπά, είπε: «Είναι ντροπή ένας ιερωμένος να λέει τόσο χοντρά ψέματα»!

Δεν ξέρουμε αν ο παπα-Κουμπής είπε αυτό το χοντρό ψέμα, παρασυρόμενος από το «θρησκευτικό οίστρο», ή αν ήθελε να εξυπηρετήσει άλλες ή και αλλότριες σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ