Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ο λαός μας να περιμένει νέα δεινά

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:

«Η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, προκαλεί βάναυσα τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Από ένα γεράκι του πολέμου και αντιπρόσωπο της βάρβαρης Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης και μια κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη και υποτακτική στα σχέδιά της, ο λαός μας πρέπει να περιμένει νέα δεινά για την ευρύτερη περιοχή και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αφού, όπως εκτιμάται από τα τελευταία γεγονότα, στο στόχαστρο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους βρίσκεται το Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, που με τις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις καταδίκασε τις εγκληματικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η πλειοψηφία του λαού μας θεωρεί ανεπιθύμητους τους φονιάδες των λαών και τους κατακτητές. Διαβεβαιώνουμε την κυρία Κοντολίζα και τους ομοίους της, πως στα νέα πολεμικά σχέδια που ετοιμάζουν για την ευρύτερη περιοχή θα βρουν πιο δυνατά, αποφασιστικά και δυναμικά το λαό μας απέναντί τους.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες αν επαναλάβουν την τακτική που ακολούθησαν στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το φιλειρηνικό λαό μας να καταδικάσει με όλους τους τρόπους και εντείνοντας τον αγώνα του, τη δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστών που εκπροσωπεί η κ. Κοντολίζα.

Να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα και να ενισχύσει εκείνους που πρωτοστατούν στους μεγάλους αντιπολεμικούς αγώνες του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ