Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πιο ψηλά ο πήχης των απαιτήσεων

Εφοδιασμένοι με την πλούσια πείρα τους από τις μεγάλες μάχες που έδωσαν σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε κάθε στέκι νεολαίας και μαθαίνοντας από τις αδυναμίες τους, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες του Πειραιά ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων ψηλότερα. Βάζουν μπρος για νέες πρωτοβουλίες, για ακόμα δυναμικότερους αγώνες, με στόχο να μπολιαστούν οι νέοι και οι νέες του Πειραιά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να δουν τη σημασία που έχει να βάλουν «πλάτη» για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, να διατρανώσουν την απαίτησή τους ότι: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Αυτό ήταν το «στίγμα», όπως αποτυπώθηκε από την εισήγηση και τις ομιλίες των αντιπροσώπων της 9ης Παμπειραϊκής Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ, που έγινε την περασμένη Κυριακή 16 του Απρίλη. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, και αντιπροσωπεία του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΟΠ, Νίκο Σοφιανό.

Από την εισήγηση, που παρουσίασε ο απερχόμενος γραμματέας της Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ, Γιάννης Γκιόκας, αλλά και από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, αναφέρθηκε η πλούσια δράση που ανέπτυξε η Οργάνωση τα δύο χρόνια που πέρασαν και συνέβαλε να κερδηθούν περισσότεροι νέοι με την πολιτική του ΚΚΕ και να οργανωθούν στην ΚΝΕ. Συνέβαλε στην ισχυροποίηση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ, με τη συγκρότηση Επιτροπών Νεολαίας σε μια σειρά χώρων δουλιάς και τη συγκρότηση Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ. Συγκρότησε και μαζικοποίησε Συλλόγους Σπουδαστών σε δημόσια ΙΕΚ, κατοχύρωσε τον πρωτοπόρο ρόλο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, κ.λ.π. Και αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Πειραιάς είναι μια περιοχή με τεράστια προβλήματα, μια και η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με στήριγμα και τον ΣΥΝ, έχει αποτέλεσμα η ανεργία να καλπάζει στους νέους φτάνοντας στο 20%, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης σε βάρος τους να είναι στην ημερήσια διάταξη, 2 στους 10 νέους να εγκαταλείπουν το σχολείο, και πάει λέγοντας.

Αναφέρθηκε ότι πρέπει να ξεπεραστούν αδυναμίες, όπως είναι η έλλειψη της σε βάθος αφομοίωσης της πολιτικής του ΚΚΕ, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη ακόμα πιο ισχυρών δεσμών με τη νεολαία. Ανάμεσα στους άμεσους στόχους είναι η δυναμική παρέμβαση της Οργάνωσης με σκοπό τη διαμόρφωση κριτηρίου ψήφου στη νεολαία για την ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Νέος γραμματέας της Οργάνωσης εκλέχθηκε ο Βαγγέλης Μαρούπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ