Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αμερικανο-τσολιάδες» (1)

Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι απίθανοι όταν μιλούν εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Οπως, λόγου χάριν, η κυρία Μπακογιάννη.

*

«Παραδοσιακά εξαιρετικές» (!) βρήκε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τις ΗΠΑ η κυρία υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις που της τέθηκαν χτες με αφορμή την επίσκεψη της Κοντο-λύσσας.

Απ' ό,τι υποθέτουμε, η κυρία Μπακογιάννη δε θα πρέπει να εννοούσε τις σχέσεις που αναπτύσσει ο ελληνικός λαός με τον αμερικάνικο λαό, όσον αφορά, για παράδειγμα, στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, εκεί και εδώ, κατά του πολέμου στο Ιράκ. Αλλο εννοούσε. Για την πολιτική που εκπροσωπεί ο Μπους και η Κοντο-λύσσα Ράιχ μιλούσε. Αυτή την πολιτική θεωρεί σαν βάση για «παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις» του ελληνικού λαού με τις ΗΠΑ η κ. Μπακογιάννη...

*

Επομένως, θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα με τους πολιτικούς της άρχουσας τάξης είναι πως έχουν μια ιδιαίτερη αντίληψη περί του τι σημαίνει «παράδοση».

Αυτοί, απ' ό,τι φαίνεται, θεωρούν «παράδοση» τις αμερικάνικες βόμβες ναπάλμ κατά της Ελλάδας και την επέμβαση των ΗΠΑ στον Εμφύλιο.

Εννοούν «παράδοση» την αμερικανοκρατία του Πιουριφόι.

Την αμερικανοκίνητη επτάχρονη στρατιωτική χούντα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο.

Στις «παραδόσεις» τους εντάσσεται προφανώς η μετατροπή της Ελλάδας για ολόκληρες δεκαετίες σε «Τρούμπα», σε προτεκτοράτο, σε «αποικία» υπό καθεστώς ετεροδικίας και υποκλοπών.

Είναι «παράδοση» - σύμφωνα με τον τρόπο που αυτοί αντιλαμβάνονται την Ελλάδα - η λειτουργία της χώρας ως προγεφυρώματος του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι από τη βάση της Σούδας όσους «δεν είναι μαζί τους».

Είναι ίσως αυτή η «παράδοση» που προβλέπει τη χρήση του ελληνικού εδάφους και αέρα για να περνούν τα αεροπλάνα-φυλακές της CIA γεμάτα βασανισμένους και απαχθέντες «υπόπτους».

Και μάλλον στα πλαίσια αυτής της «παράδοσης», κάνουν τους κλακαδόρους των ΗΠΑ όταν οι Αμερικάνοι - μετά τους «Παρθενώνες» που έχτιζαν στη Μακρόνησο - χτίζουν τη νέα τάξη στα Αμπού Γκράιμπ και στα Γκουαντάναμο.

*

Δυστυχώς για την κυρία Μπακογιάννη, αυτού του είδους την «παράδοση» των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων την έχει πολύ καλά υπόψη του ο ελληνικός λαός. Επιπλέον, ο ελληνικός λαός είναι και λίγο «περίεργος». Απεχθάνεται από «γερμανο-τσολιάδες» μέχρι «αμερικανο-τσολιάδες». Την επόμενη Πέμπτη (ή όποτε έρθει) θα το διαπιστώσει αυτοπροσώπως και η κυρία Κοντο-λύσσα Ράιχ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ