Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φιλοξενία» στον ιμπεριαλισμό;

«

Αλίμονο, ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός γνωστός για τα φιλόξενα αισθήματά του, έχει παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι δε φοβάμαι απολύτως τίποτα». Η «άνετη» απάντηση που έδωσε η Ντ. Μπακογιάννη όταν ρωτήθηκε χτες αν φοβάται τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στον ερχομό της Κ. Ράις, είναι αντάξια μιας κυβέρνησης που ανήκει στη συμμαχία των προθύμων στους πολέμους που διεξάγουν οι ΗΠΑ ανά τον κόσμο.

Αναντίρρητα ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και το έχει αποδείξει. Ακριβώς γι' αυτό και πάνω απ' όλα θέλει πανανθρώπινη ειρήνη και λευτεριά για όλους τους λαούς. Δεν μπορεί λοιπόν να δείξει «φιλόξενα αισθήματα» στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών. Ακριβώς γιατί είναι η «φωνή» του ιμπεριαλισμού, ο εκπρόσωπος των πολεμοκάπηλων της Ουάσιγκτον, ο μαντατοφόρος νέων πολέμων και ματοκυλισμάτων. Η ίδια εδώ και χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολέμων της νέας τάξης κατά των λαών. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ζήτημα, που θέλει να συγκαλύψει η Ελληνίδα ΥΠΕΞ: Οτι δηλαδή ο ιμπεριαλισμός έχει εξαπολύσει έναν ακήρυχτο πόλεμο με στόχο το αλυσόδεμα και την καθυπόταξη των λαών. Σε αυτό τον πόλεμο δεν υπάρχουν μόνο οι πρόθυμοι σύμμαχοι και οι πάσης φύσεως μειδίσαντες και συνθηκολογήσαντες αλλά και αυτοί που κάνουν αντίσταση, που θέλουν να πάρουν οι λαοί το μέλλον στα δικά τους χέρια.

Η κυβέρνηση Καραμανλή, μαζί φυσικά με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανήκουν στο πρώτο στρατόπεδο. Εχει συμπήξει μάλιστα «στρατηγική συμμαχία» με τις ΗΠΑ, προκειμένου μαζί να συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Μέση Ανατολή, στην επιβολή της νέας τάξης στα Βαλκάνια και το Κόσσοβο κ.ο.κ. Επίσης, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι η ψήφος που διαθέτει ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «θα πέσει» υπέρ του νέου πολέμου στο Ιράν, αν αυτό απαιτήσουν οι στρατηγικοί σύμμαχοι. Υπάρχουν πράγματι «εξαιρετικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ, αλλά αυτές αφορούν όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις της χώρας, όχι όμως και τον ελληνικό λαό.

Εχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν εξέφραζαν τα φιλειρηνικά - αντιιμπεριαλιστικά αισθήματά του αλλά βρίσκονταν απέναντί του και τον ντρόπιαζαν. Ανεξάρτητα από το πότε θα εξαλειφθεί αυτή η «αντίφαση», ο ελληνικός λαός σε κάθε ευκαιρία θα διατρανώνει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλισμό και την αλληλεγγύη του στους λαούς του κόσμου. Και αυτό θα κάνει, ό,τι (σιδηρόφρακτα και άλλα) μέσα χρησιμοποιήσουν, την ερχόμενη Πέμπτη.


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ