Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντιπολεμικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξιοθαύμαστο το πόσο καλά ...«ψυχολογεί» τον ελληνικό λαό η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. «Μέσα στο μυαλό» του είναι!

Σχολιάζοντας την προσεχή επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις στην Ελλάδα και την ...υποδοχή, που σίγουρα θα της επιφυλάξουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι, δήλωσε πως «ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος. Εχουμε παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ».

Είναι προφανές, κατ' αρχήν, ότι έχει μπερδέψει τα δικά της αισθήματα με αυτά του ελληνικού λαού. Χρειάζεται να της θυμίσουμε ότι σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις του, ο ελληνικός λαός έχει ...παραδοσιακά κακές σχέσεις με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ;

Αν δεν την πείθει επ' αυτού η ...νεότερη ελληνική ιστορία, μήπως την πείθουν τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων των τελευταίων χρόνων που εκφράζουν την απέχθεια και την αντίδραση των Ελλήνων στην πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ;

Οσο για την ελληνική φιλοξενία είναι ένα υπαρκτό χαρακτηριστικό. Μόνο που σε αυτή τη χώρα, μας αρέσει να φιλοξενούμε όσους έρχονται ως φίλοι και επισκέπτες και είναι φορείς της ειρήνης. Αντιθέτως, μας αρέσει να διώχνουμε όσους έρχονται ως αποικιοκράτες και κατακτητές και είναι φορείς του πολέμου.

Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για μια κυβέρνηση που συνεχίζει να έχει στρατό κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ ετοιμάζεται να κάνει τα ίδια και χειρότερα στο Ιράν.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί εύκολα να το κατανοήσει η υπουργός Εξωτερικών μιας κυβέρνησης που πρόσφατα υπέγραψε «μνημόνιο», με βάση το οποίο οι ΗΠΑ και η ΕΕ μπορούν να κάνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα ανενόχλητες και το κόστος να το πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό το άγχος που διακατέχει την ελληνική κυβέρνηση γι' αυτή την επίσκεψη. Οπως φαίνεται για μια 3ωρη στάση πρόκειται (παρότι μας κρατάνε κρυφό το πρόγραμμα). Είναι ανάγκη να ...συμπεριφέρονται ως νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που περιμένουν επιθεώρηση;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ