Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πονοκέφαλος από την «ανταρσία» Σαλαγκούδη

Να υποβαθμίσει και να συγκαλύψει την «ανταρσία» του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τους δυσαρεστημένους, από τη μοιρασιά της λείας της εξουσίας, βουλευτές.

Παρά το γεγονός ότι ο Γ. Σαλαγκούδης έβαλε στο στόχαστρο τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, καταλογίζοντάς του ότι «είναι κλεισμένος σε δοκιμαστικό σωλήνα», ωστόσο το Μαξίμου δεν προχώρησε στη λήψη πειθαρχικών ποινών όπως συνήθιζε στο παρελθόν. Η «αλλαγή τακτικής» δεν είναι άσχετη από το γεγονός πως ο αριθμός των γαλάζιων δυσαρεστημένων βουλευτών έχει μεγαλώσει αρκετά και δεν είναι δυνατόν πλέον να αντιμετωπίζονται όλοι με «διοικητικά μέτρα», καθώς οι ενδοκυβερνητικές κόντρες εξουσίας ξετυλίγονται σε ένα φόντο διογκούμενης δυσαρέσκειας των λαϊκών μαζών από την κυβερνητική πολιτική.

Ο Γ. Σαλαγκούδης, μιλώντας σε κομματική σύσκεψη προχτές στη Θεσσαλονίκη, έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, διαμαρτυρόμενος γιατί ο Κ. Καραμανλής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη δε συναντήθηκε και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής με τους βουλευτές: «Λέγαμε για τον Σημίτη ότι είναι κλεισμένος σε πύργο, αλλά ο Κ. Καραμανλής είναι κλεισμένος σε δοκιμαστικό σωλήνα», φέρεται να είπε ο πρώην υφυπουργός, που δε δίστασε να το επαναλάβει χτες σε δηλώσεις του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. «Είπα ότι αν η πρόσβαση και οι επαφές του πρωθυπουργού παραμείνουν μόνο σε 5-6 ανθρώπους, τότε είναι φυσιολογικό, κατηγορούσαμε τον Σημίτη ότι είναι κλεισμένος σε γυάλινο πύργο, θα μας κατηγορήσουν ότι κλείνουμε τον πρωθυπουργό σε δοκιμαστικό σωλήνα», είπε (στον «Αλφα 9,89»). Πρόβλεψε μάλιστα ότι αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, «ο πρωθυπουργός θα είναι απομονωμένος από τα προβλήματα». Παράλληλα, άφησε να διαφανεί η πικρία του γιατί ο πρωθυπουργός δεν τον ενημέρωσε ποτέ γιατί τον έθεσε εκτός κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό, ενώ δεν έκρυψε τα «αισθήματά» του για τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει «φωτιά» πίσω από τις καταγγελίες του Γ. Παλαιοκρασσά για τη ΔΕΗ.

Το όλο θέμα επιχειρήθηκε να κλείσει με τηλεφωνικές συστάσεις εκ μέρους του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Απ. Σταύρου, ενώ ταυτόχρονα διοχετεύτηκε προς τα ΜΜΕ ότι τάχα «γλίτωσε λόγω των εορτών». Ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, απέφυγε να σχολιάσει ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Σαλαγκούδη και παρέπεμψε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ