Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα φύκια δε γίνονται μεταξωτές κορδέλες

Με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, τους υποψήφιους βουλευτές στην Α Αθήνας, Λεων. Αυδή και Στ. Λάμπρου,στη χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης, στα Πετράλωνα. Μικρότεροι και μεγαλύτεροι, όλοι είχαν κάτι να πουν στους δύο υποψήφιους. Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η νεολαία, για τις συντάξεις πείνας, για την αδιάφορη και ανάλγητη πολιτεία. Ομως, τα παράπονά τους συνοδεύονταν με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Στ. Λάμπρου,στο σύντομο χαιρετισμό του, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και τις πολιτικές που αυτά ακολουθούν. Τόνισε όμως ότι, δεν αρκεί μόνο αυτό, χρειάζεται ταυτόχρονα να ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να μπορέσει αύριο να αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση, για να έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί από καλύτερες θέσεις τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών.

Από την πλευρά του, ο Λεων. Αυδής επισήμανε ότι η προοπτική που ανοίγεται είναι ζοφερή, αν δε χτυπηθεί ο δικομματισμός και τόνισε: "Αυτό που επιδιώκουν τα διεθνή κεφαλαιοκρατικά κέντρα, είναι να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, τη δική τους κρίση. Αυτή την επιδίωξη έχουν αποδεχτεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται πολύ θράσος, να σας ζητάνε την ψήφο σας. Να ζητάνε από τον άνεργο να ψηφίσει την ανεργία του, από τον αγρότη την εγκατάλειψη της παραγωγής του, από τον μικρομεσαίο το λουκέτο της επιχείρησής του. Οσο κι αν προσπαθούν, όμως, δεν μπορούν να κάνουν τα φύκια να φαίνονται μεταξωτές κορδέλες".

Στη συνέχεια, καυτηρίασε και τη στάση των μικρότερων κομμάτων, που διαφοροποιούνται μόνο στα μικρά και δευτερεύοντα. "Η μόνη αντίσταση - επισήμανε - είναι το ΚΚΕ, το κόμμα που στάθηκε δίπλα στον εργάτη, στον αγρότη, τον άνεργο, που πάλεψε για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Το κόμμα που η καρδιά του χτυπάει με τους ανέργους της Ευρώπης, τους άστεγους της Αμερικής, τους πεινασμένους της Αφρικής. Το κόμμα αυτό σας καλεί τώρα να του δώσετε την ψήφο σας, να του δώσετε τη δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ