Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Αμετακίνητα στο πλευρό του ΚΚΕ

Από όλες τις μεριές της χώρας συνεχίζουν να έρχονται μηνύματα από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ότι και σε αυτή την εκλογική μάχη μένουν αμετακίνητα στο πλευρό του ΚΚΕ.

Σε κάλεσμα της εκλογικής επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αγίας Παρασκευής, αφού σημειώνεται ότι όσοι συμμετείχαν στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση συνεχίζουν τους αγώνες για τη δικαίωση των οραμάτων της, τονίζεται: "Σήμερα που η Νέα Τάξη Πραγμάτων με το ΝΑΤΟ και το Μάαστριχτ είναι ο κύριος εχθρός αυτών των ιδανικών. Σήμερα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ό,τι δεν πέτυχαν τότε με τον πόλεμο, επιδιώκουν να πετύχουν με άλλα μέσα, εμείς αντιστεκόμαστε όπως και τότε".

Σε διακήρυξη εξάλλου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Πιερίας υπογραμμίζεται: "Το ΚΚΕ στην 78χρονη πορεία του πάλεψε αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, είναι μπροστάρης στους απελευθερωτικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας. Και στάθηκε πάντα στο πλευρό των αγωνιστών που απαιτούσαν την πλήρη ηθική και υλική τους αποκατάσταση".

Σε διακήρυξη, άλλωστε, του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ του Νομού Θεσπρωτίας επισημαίνεται: "Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης όλα αυτά τα χρόνια γνώρισαν την περιφρόνηση και τον εμπαιγμό, σχετικά με την ουσιαστική ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασής τους από την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα θα προσπαθήσουν με νέες υποσχέσεις να αποσπάσουν την ψήφο των αγωνιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ