Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ευρύτατη η αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ

Οι Αιτωλοακαρνάνες, όπως εκδηλώνονται στις περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ, θα επιβραβεύσουν τους δεσμούς τους με το Κόμμα, ξαναστέλνοντας τον Σπύρο Στριφτάρη στη Βουλή, με ενισχυμένο ποσοστό

Αισιόδοξα μηνύματα παίρνουν καθημερινά οι κομμουνιστές της Αιτωλοακαρνανίας. Μηνύματα που δείχνουν την ανταπόκριση των εργαζομένων στο προσκλητήριο μάχης του ΚΚΕ. Στην καθημερινή επαφή των μελών και στελεχών του Κόμματος με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και τους νέους φαίνεται όλο και πιο έντονα η αποδοχή των θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ και η αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του Κόμματος. Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας έχει κατανοήσει σε όλη τους την έκταση τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και είναι αποφασισμένος να στηρίξει τη μόνη δύναμη που με συνέπεια τις αντιπαλεύει. Αλλωστε, η εμπειρία από τη δράση του κομμουνιστή βουλευτή τον οπλίζει με αισιοδοξία, καθώς γνωρίζει πως στο πρόσωπό του είχε ένα θερμό συμπαραστάτη στους αγώνες του. Ετσι οι εργαζόμενοι θα ξαναστείλουν στη νέα Βουλή "λαϊκό αντιπρόσωπο" και όχι πολιτευτές, που θα ξεχάσουν την Αιτωλοακαρνανία και τα προβλήματά της στις 23 Σεπτέμβρη. Αυτό το αισιόδοξο κλίμα είναι που δίνει φτερά στα πόδια των κομμουνιστών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη νύχτα μέρα, ώστε μέχρι τις εκλογές να μην μείνει εργαζόμενος που να μην έχει πειστεί για την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Ο Σπύρος Στριφτάρης περιοδεύει καθημερινά σε χωριά και, χτες, μίλησε σε συγκέντρωση στη Γαβαλού. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μεγάλη. Ολοι τόνιζαν πως πρέπει στις 23 του Σεπτέμβρη να υπάρξει στη Βουλή ένα πανίσχυρο ΚΚΕ μπροστάρης της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης. Με την άνεση που διακρίνει παλιούς γνώριμους (καθώς ο υποψήφιος του ΚΚΕ δεν είναι ένας περαστικός πολιτευτής, αλλά καθημερινός σύντροφος, όπως έλεγαν) οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, εργαζόμενοι και αγρότες διαβεβαιώνουν πως η Αιτωλοακαρνανία θα ξαναέχει το δικό της αντιπρόσωπο στη Βουλή.

Οι υποψήφιοι Χρήστος Μπούρας και Λευτέρης Κατσαρής επισκέφτηκαν τη Δάφνη και το Νεόκαστρο. Οι κάτοικοι - στην πλειοψηφία τους οικοδόμοι - ζητούσαν να πληροφορηθούν για τις εργασιακές σχέσεις όπως αυτές ορίζονται από τις εντολές των Βρυξελλών μέσω της "Λευκής Βίβλου" και εξέφρασαν την απόφαση να αντισταθούν στο νέο εργασιακό μεσαίωνα. Αρκετοί, τόνισαν πως, σε αυτές τις εκλογές, θα στηρίξουν το ΚΚΕ. Πολλοί από αυτούς ήταν πρώην οπαδοί του Κόμματος που είχαν στραφεί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα "να γυρίσουν στο σπίτι τους". Παρόμοια μηνύματα δέχτηκε και ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Σιδέρης, ο οποίος επισκέφτηκε την Ανω Χρυσοβίτσα Τριχωνίδας. Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν καθολική. Ανάλογες εμπειρίες είχε και ο Γιάννης Δήμας, που περιόδευσε σε χωριά και μίλησε σε πλατιά συγκέντρωση στην Παλαιομάνινα. Χαρακτηριστικό για το κλίμα και τη διάθεση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας είναι αυτό που συνέβη στη διάρκεια της περιοδείας του Κώστα Σιδέρη στη Βιοτεχνία έτοιμων ενδυμάτων των Αδελφών Καμένου.Ο ίδιος ο εργοδότης παρουσίασε στους εργαζόμενους τον υποψήφιο βουλευτή, καλώντας τους να στηρίξουν το ΚΚΕ "το μοναδικό κόμμα που 70 χρόνια στάθηκε και στηρίζει και τους δικούς μας αγώνες, των βιοτεχνών". Ανάλογη υποδοχή συνάντησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Μπούρα πουεπισκέφτηκε γιαπιά στο Αγρίνιο.

Ολα αυτά τα γεγονότα επιβραβεύουν την πολύπλευρη δουλιά των κομμουνιστών που στέκονται, όλα τα χρόνια, με συνέπεια κοντά στα προβλήματα του λαού της Αιτωλοακαρνανίας. Δείχνουν πως οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη και κρίση και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι η ψήφος τους να συμβαδίζει με τους αγώνες τους.

Η ευρύτατη αποδοχή των θέσεων των κομμουνιστών αναμένεται να φανεί και στη σημερινή κεντρική συγκέντρωση στο Αγρίνιο όπου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Βασίλης Νικάκης.Μα πάνω από όλα αυτή η αποδοχή θα μεταφραστεί σε ψήφο στις 22 Σεπτέμβρη που θα σημάνει την επανεκλογή Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ