Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2 Κόκκινο φρένο στη λαίλαπα που έρχεται

Με αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία, με ουσιαστικά επιχειρήματα, με ξεκάθαρα λόγια και με το ξεσκέπασμα του ρόλου όλων των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων - ένας ρόλος που περιορίζεται απλώς και μόνο στη στήριξη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, στη στήριξη του υπάρχοντος συστήματος - πρέπει να δοθεί έως τις 22 Σεπτέμβρη η μάχη των εκλογών.

Αυτό ζήτησε χτες το βράδυ από τις γυναίκες του Βύρωνα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας στον παλιό κινηματογράφο "Λουίζα", η ΓΓ του Κόμματος μετέφερε το θετικό κλίμα που συνάντησε σε όλες τις επαρχιακές πόλεις που επισκέφτηκε έως τώρα και επισήμανε την ανάγκη να γίνει ακόμα πιο συστηματική και πιο έντονη η δουλιά των κομματικών μελών, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ψήφος. "Υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας σ' αυτή την εκλογική μάχη, που πιστεύουμε ότι θα φέρει κάτι καινούριο στο κόμμα μας. Το μήνυμα που φέρνω από την επαρχία είναι ότι το ΚΚΕ συνεχώς κερδίζει, ήδη υπάρχουν στο δρόμο κόκκινοι ψήφοι και από άνδρες και από γυναίκες. Χρέος μας είναι έως τις 22 Σεπτέμβρη να μη χαθεί ούτε μια ψήφος, όλοι μαζικά να ψηφίσουν ΚΚΕ", είπε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ρόλο που πρέπει να παίξουν οι κομμουνίστριες, τις οποίες κάλεσε να πλησιάσουν τις εργάτριες, τις γυναίκες που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλιά τους, τις γυναίκες που γυρνούν την πλάτη στην πολιτική, και να τις πείσουν πως δεν τιμωρούν παρά μόνο τον εαυτό τους με αυτή τη στάση. "Πρέπει να τις βοηθήσετε να ξεφύγουν από τα κηρύγματα της υποταγής και μοιρολατρίας, που σκόπιμα έχουν καλλιεργήσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Να τις πείσετε να πλησιάσουν το κόμμα μας, να ψηφίσουν ΚΚΕ", τόνισε η Αλ. Παπαρήγα. Στην ομιλία της προειδοποίησε πως οι επόμενες μέρες θα 'ναι μέρες όπου θα κυριαρχήσουν ωμοί εκβιασμοί, θα ενισχυθούν τα συνήθη ψευτοδιλήμματα. Προειδοποίησε πως αν δεν καταδικαστεί ο δικομματισμός αλλά και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα - τα χαρακτήρισε "αναχώματα" του δικομματισμού- θα έρθει καταιγίδα ιδιωτικοποιήσεων, θα κλείσουν και άλλα σύγχρονα εργοστάσια, θα αφανιστεί το ασφαλιστικό σύστημα. "Δημιουργήστε με την ψήφο σας φρένο και αντίβαρο σ' αυτή την πολιτική. Και ισχυρό αντίβαρο σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ", κατέληξε η Αλ Παπαρήγα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αλέκα Γιαννούση, υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ στη Β Αθηνών, η οποία ανέπτυξε τη σημερινή θέση της γυναίκας, τα σύγχρονα αδιέξοδα και τα προβλήματά της. Αναφέρθηκε στην ανεργία που μαστίζει το γυναικείο φύλο, στις ευέλικτες μορφές εργασίας που καταδικάζουν τις γυναίκες στην εξαθλίωση, στα λεγόμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια που αδυνατούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπως επίσης και στην "κοινωνική" πολιτική του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας. "Αν σήμερα αγανακτούμε δικαίως, το αύριο φαντάζει ακόμα πιο εφιαλτικό ", τόνισε η Αλ. Γιαννούση. Και κάλεσε όλο το λαό και ιδιαίτερα τις γυναίκες να βάλουν με την ψήφο του "κόκκινο φρένο στην κοινωνική λαίλαπα που έρχεται". Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βύρωνα, Ν. Ρογκάκος, και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Π. Μακρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ