Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στήριγμα για τους εργαζόμενους

Τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, ΟΣΕ, ΟΤΕ και το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ επισκέφθηκαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' και Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο δουλιάς και ήδη το 50% περισσεύει. Πολλές δραστηριότητές της έχουν μεταφερθεί στην Εθνική, με αποτέλεσμα τη σταδιακή συρρίκνωσή του αντικειμένου εργασίας των υπαλλήλων. Η τραγική αυτή διαπίστωση έγινε χτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Κυριακίδη.Μάλιστα οι εργαζόμενοι δεν έχουν ιδέα για το ότι το 1999, με την ένταξή της Τράπεζας στην Ενωση Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ (βλέπε Μπούντεσμπαγκ), θα έχουν περισσότερα προβλήματα. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ τους κάλεσε μπροστά σ' αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά και το μέλλον των υπαλλήλων των τραπεζών, να αντιδράσουν δυναμικά. Να αντισταθούν στη λογική της υποταγής και της συναίνεσης, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη και σε χώρους εργασίας του ΟΤΕ περιόδευσαν οι εργάτες υποψήφιοι του ΚΚΕ Αριστείδης Βόντας και Βασίλης Ρέβας.Και στους δύο χώρους οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις των Οργανισμών. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, εξέφρασαν την ανησυχία τους, αφού όπως σημείωσαν, ήδη οι εργολάβοι δραστηριοποιούνται στον Οργανισμό.

Κατόπιν οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν και τα 6 τμήματα του ΟΤΕ, όπου μέσα από τις συζητήσεις με τους εργατοτεχνίτες αναδείχτηκε η ανάγκη να μην περάσει η πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και συνολικά των ΔΕΚΟ. Και στους δύο εργασιακούς χώρους, εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων στην πολιτική που ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα και στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες. Ο Α. Βόντας επισήμανε πως θέση του ΚΚΕ είναι η παραμονή των δημόσιων οργανισμών κατά 100% στο δημόσιο και η παραπέρα ανάπτυξή τους. Ενώ ο Β. Ρέβας ξεκαθάρισε ότι για να αποτραπεί η μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων πρέπει οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που όπως πάντα έτσι και μετά τις εκλογές θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα περιόδευσαν χτες το πρωί ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Αγγελος Τζέκης και Α' Περιφέρειας Α. Βόντας.Στη συγκέντρωση που έγινε με τους εργαζόμενους οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μίλησαν για τα προβλήματα των εργαζομένων, για τη θέση του Κόμματος για τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ τόνισαν ιδιαίτερα την αποκαλυπτική παρέμβαση των ΣΕΒ, για το ρόλο που παίζουν οι βιομήχανοι στις εξελίξεις της χώρας. Μιλώντας στο "Ρ" ο Αγγελος Τζέκης σχολίασε πως "οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμφωνούν με τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά υπάρχουν και οι διάφοροι μηχανισμοί που τους κρατούν δέσμιους παρ' όλους τους προβληματισμούς τους".

Κοντά στους εργάτες στο Δήμο Συκεών βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός.Ακουσε τις ανησυχίες τους για την κατάργηση της μονιμότητας και τις καταγγελίες τους για τη διαρκή ομηρία που τους έχουν οι κυβερνήσεις με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Λίγο αργότερα επισκέφτηκε τα Πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την Ανω Πόλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τριήμερο ενημέρωσης και δράσης για τον ΟΑΣΘ (2019-06-26 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς (2014-10-26 00:00:00.0)
Περιοδεία στον ΟΑΣΘ (2012-12-28 00:00:00.0)
Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ (2009-08-29 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για πανεργατικό ξεσηκωμό (2005-05-07 00:00:00.0)
Χρειάζεται αποφασιστικότητα (2002-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ