Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Με τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας

Επίσκεψη της υποψήφιας του ΚΚΕ στο Ν. Λάρισας Λίτσας Ούντρια, σε εργοστάσια της περιοχής

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, εντείνονται οι εξορμήσεις των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους στο Νομό Λάρισας...

Στα πλαίσια αυτά η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Λάρισας, Λίτσα Ούντρια, επισκέφτηκε χτες τη βιοτεχνία έτοιμου ενδύματος ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ, η οποία απασχολεί περίπου 50 εργάτριες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό η πλειοψηφία των εργαζομένων στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού είναι γυναίκες, που βιώνουν δραματικά τις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ και της "Λευκής Βίβλου", που πιστά εφαρμόζουν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν οι ΠΟΛ. ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ. Η ανεργία στην περιοχή της Λάρισας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, ενώ οι εργοδότες επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας.

Μιλώντας στις εργαζόμενες της ΤΖΟΥΛΙΑΝΑΣ η Λίτσα Ούντρια ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ και απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος για να δυναμώσει και η πάλη του ελληνικού λαού, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οι εργαζόμενες έθεσαν στην υποψήφια βουλευτή ερωτήματα για την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ, ενώ πολλές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το τι "μέλλει γενέσθαι" μετά τις 22 Σεπτέμβρη. Απαντώντας η Λίτσα Ούντρια σε ερώτηση εργαζόμενης για το τι θα κάνει το ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών τόνισε: "Το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες ότι θα είναι στην κυβέρνηση μετά τις 23 Σεπτέμβρη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχύσει, με την ψήφο σας, τη δύναμή του και με τον κοινό αγώνα να ορθώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, που επιβάλλει η ΕΕ και υλοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στηρίζουν με την πολιτική τους ΠΟΛ. ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ". Χαρακτηριστικό της απήχησης των θέσεων του ΚΚΕ, είναι το γεγονός πως οι εργάτριες ευχαρίστησαν την Λ. Ούντρια για την ενημέρωση που τους έκανε, λέγοντάς της πως οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων αποφεύγουν να πάνε κοντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ