Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με καθαρό το κούτελο

Το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει με δικαιωμένη την πολιτική του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Ζητάει την ψήφο του εργαζόμενου, γιατί ήταν αυτό που πρωτοστάτησε στου αγώνες του. Το ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη μπαίνει με καθαρό το κούτελο του. Τα παραπάνω επισήμαναν, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε στην κεντρική πλατεία της Αγιας Παρασκευής, οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Β Περιφέρεια της Αθήνας Νίκος Παπακωνσταντίνου και Νίκος Ζάχαρος.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, προφασιζόμενη εθνικούς λόγους. Στην ουσία όμως, συνέχισε, πήρε την απόφαση για εκλογές, ύστερα από τις εντολές που πήρε από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και των Συνδέσμων Ελλήνων Βιομηχάνων. Ηταν μια απόφαση προκειμένου να βγει μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τη μονόπλευρη επίθεσή της στα συμφέροντα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Θα ακολουθήσει μια πολιτική που δε θα έχει στόχο να αναβαθμίσει τη διαβίωση του λαού και να καλύψει τις οξυμένες ανάγκες του, αλλά να προσφέρει περισσότερα κέρδη και να ξεπουλήσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας στην πλουτοκρατία.

Σ' αυτό το σημείο ο Ν. Παπακωνσταντίνου έκανε αναφορά και στην κρίση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Αιγαίου. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ θέλουν να βάλουν την πατρίδα μας σε περιπέτειες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Ο Ν. Ζάχαρος μίλησε για τα διάφορα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, που τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν όλο και περισσότερο, τονίζοντας ότι στόχο έχουν την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και τον εγκλωβισμό του στο παιχνίδι του δικομματισμού. Τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, επισήμανε, δεν κάνουν αντιπολίτευση με τις θέσεις και την πολιτική τους, απλά προσπαθούν να συμμετέχουν στο μοίρασμα της πίτας...

Κλείνοντας τις ομιλίες και οι δυο υποψήφιοι τόνισαν ότι το ΚΚΕ δε δίνει αόριστες υποσχέσεις και δεσμεύεται να αγωνιστεί δίπλα στους εργαζομένους. Ζητάει την ψήφο του λαού, γιατί είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ