Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο 1207, πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα

Στον αριθμό 1207 μπορούν να καλούν οι ψηφοφόροι του Νομού Αττικής, προκειμένου να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Το εν λόγω τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί καθημερινά, και το Σαββατοκύριακο, από τις 8 πμ, έως τις 8 μμ.

Στο μεταξύ το υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε τα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, που ανέρχονται σε 18.909. Από αυτά, τα 6.875 είναι ανδρών, τα 7.257 γυναικών, τα 4.777 μεικτά, ενώ υπάρχουν και 50 ειδικά. Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα, δηλαδή 2.269, έχει η εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών και τα λιγότερα, 75, η περιφέρεια Λευκάδας. Σε κάθε εκλογικό τμήμα ο αριθμός των ψηφοφόρων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 800. Κοινότητες που έχουν λιγότερους από 500 δημότες μπορούν να ενωθούν σε ένα εκλογικό τμήμα, με άλλες όμοιες κοινότητες είτε με δήμο ή κοινότητα μεγαλύτερου πληθυσμού, μόνο εφόσον η απόσταση μεταξύ τους και οι συγκοινωνιακές συνθήκες το επιτρέπουν.

Σήμερα λήγει και η προθεσμία προς τους Νομάρχες να καθορίσουν τα εκλογικά τμήματα. Επίσης σήμερα τα αρμόδια δικαστήρια πρέπει να έχουν κληρώσει και διορίσει τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους αναπληρωματικούς τους.

Ανοιχτή καθημερινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Θα λειτουργούν όλες τις μέρες (εργάσιμες και αργίες) οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις εκλογές της 9ης του Απρίλη.

Σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρει ότι από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ οι υπηρεσίες της θα λειτουργούν κανονικά και κάνει έκκληση στους δικηγόρους, στους συμβολαιογράφους κλπ. να προσέλθουν έγκαιρα για την παραλαβή των διορισμών τους και την εκκαθάριση των οδοιπορικών εξόδων και της αποζημίωσης.

Τέλος, η Εισαγγελία ανακοινώνει ότι τα ακροατήρια των δικαστηρίων από τις 5 μέχρι τις 14 του Απρίλη θα είναι κλειστά, εκτός από τα Αυτόφωρα (Τριμελές και Μονομελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ