Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Σε κλιμάκωση του αγώνα τους με δύο ακόμα νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από σήμερα μέχρι και το Σάββατο το πρωί προχωρούν οι εργαζόμενοι στον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη χωματερή Ανω Λιοσίων, με απόφαση της χτεσινής Γενικής τους Συνέλευσης και μετά τις νέες προτάσεις της εργοδοσίας, τις οποίες έκριναν ομόφωνα, ότι δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις τους (εφαρμογή μισθολογικών κλιμακίων από 23/8 με κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ, επιδόματα ανθυγιεινού, υπολογιστή, τεχνικό, βάρδια, 5ήμερο - 7ωρο, διαλείμματα και πρόσληψη προσωπικού). Στο πλευρό τους, βρίσκονται διαρκώς οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ με συνδικαλιστές και από την Εκτελεστική Γραμματεία και το σωματείο των εργαζομένων της χωματερής.

ΚΡΗΤΗ: Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωνικής Μέριμνας στην Κρήτη, οι οποίοι πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε ψήφισμα. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί καθώς έχουν να πληρωθούν από τρεις έως και οχτώ μήνες. Ενώ, όπως σημειώνουν, τον Ιούλη του 2007 λήγουν οι χρηματοδοτήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασία.

ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ: Σε δύο απολύσεις εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προχώρησε την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Οπως κατήγγειλε το Σωματείο των Εργαζομένων του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής των συνδυασμών της ΝΑΣ Αχαΐας Στάθη Κεραμιδά και τον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας με τη ΔΑΣ «Πάτρα Μπροστά», η επίθεση της εργοδοσίας στηρίζεται στις παράνομες απολύσεις, στους εκβιασμούς και την επιλεκτική χρήση της μερικής απασχόλησης ώστε να έχει στο «χέρι» τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο στόλο των αστικών λεωφορείων του μεγαλομετόχου Ρήγα καθώς και την περικοπή δρομολογίων σε απομακρυσμένες περιοχές γύρω από την Πάτρα. Οι επικεφαλής των αγωνιστικών συνδυασμών εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του αστικού ΚΤΕΛ και τόνισαν τις βαριές ευθύνες που φέρουν η Δημοτική Αρχή και πολύ περισσότερο η Νομαρχία, η οποία έχει και την κύρια ευθύνη καθώς αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο του αστικού ΚΤΕΛ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την απόφαση της κυβέρνησης να επανεξεταστεί η λίστα με τους δικαιούχους των αναπηρικών συντάξεων, με στόχο το πετσόκομμά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιώς και πέριξ Δήμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στενεύουν τα περιθώρια στην κορεσμένη χωματερή(2007-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-11-03 00:00:00.0)
«Βόμβα» για την υγεία εργαζομένων και κατοίκων(2006-10-10 00:00:00.0)
Πανάκριβη η λειτουργία του από ιδιώτες(2006-04-01 00:00:00.0)
Το Θριάσιο δε σηκώνει ούτε ένα σκουπίδι!(2006-03-24 00:00:00.0)
Σε χωματερή μετατράπηκε το γκαράζ του δήμου!(2004-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ