Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αγωνιστικές διεργασίες στους μαθητές

«Αγωνιζόμαστε μαζί με τους καθηγητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας. Θέλουμε ένα άλλο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, χωρίς φροντιστήρια. Ενα 12χρονο ενιαίο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους μέχρι τα 18, με κοινό πρόγραμμα για να μαθαίνουμε όλοι τα απαραίτητα για τη ζωή μας, κι όχι να μας χωρίζουν σε ικανούς και ανίκανους για μόρφωση. Θέλουμε σχολείο δημοκρατικό, που να μας μορφώνει και να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες».

Με το παραπάνω κάλεσμα ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους οι μαθητές σε μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης με συμμετοχή περισσότερων των είκοσι σχολείων. Το Συντονιστικό καλεί τα σχολεία την Παρασκευή 6 Οκτώβρη, σε πολύμορφες δραστηριότητες (αποχές, συναυλίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας) και την Πέμπτη 19 Οκτώβρη σε μαθητικές συναυλίες. Επίσης, την Παρασκευή 3 Νοέμβρη τα Συντονιστικά Σχολείων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης καλούν όλους τους μαθητές όλων των σχολείων να κατέβουν σε πορείες στις πόλεις τους.

Στο μεταξύ, στην Κοζάνη σήμερα Τετάρτη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης διοργανώνει μαθητική συναυλία στην κεντρική πλατεία, ενώ σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι μαθητές των ΤΕΕ στην Πτολεμαΐδα.

Τέλος, το ερχόμενο Σάββατο, σε Κομοτηνή και Δράμα θα γίνουν συναντήσεις μαθητικών κοινοτήτων, προκειμένου να συγκροτηθούν Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων και σε αυτές τις πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ