Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέο συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με τους εργαζόμενους. Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση στις 11.30 στα Προπύλαια καλούν οι ταξικές δυνάμεις

Στους δρόμους για την Παιδεία βγαίνουν αύριο με νέο συλλαλητήριο εκπαιδευτικοί μαζί με εργαζόμενους στο δημόσιο απαντώντας στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στην αδιαλλαξία και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης η οποία εμμένει στην πολιτική της λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης, υποβάθμισης και όξυνσης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 11.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στα Προπύλαια καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ.

Με γενικές συνελεύσεις οι δάσκαλοι κι οι νηπιαγωγοί αποφασίζουν την Παρασκευή για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών τους, κι αντίστοιχα οι καθηγητές προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, χτες πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από την πρόταση που κατέθεσε από την περασμένη Παρασκευή η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ), προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. πραγματοποιούν αύριο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Σε άλλες πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες πραγματοποίησαν χτες οι εκπαιδευτικοί και σε άλλες πόλεις.

Στη Λάρισα, από το βήμα της συγκέντρωσης που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, μετέφεραν μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, ο Θ. Βάιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και ο Δ. Γκούνης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους απεργούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, η στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΕΛΜΕ Λάρισας, οι οποίες, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «ενώ δέχτηκαν να μιλήσει στη συγκέντρωση και εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αργά το βράδυ της Δευτέρας κι ενώ όλα είχαν προγραμματιστεί, ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι το ΠΑΜΕ δε μιλά στην κοινή συγκέντρωση».

Στο Βόλο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στο Εργατικό Κέντρο. Οι εκπαιδευτικοί στις θεσσαλικές πρωτεύουσες ανανέωσαν, για αύριο, το αγωνιστικό ραντεβού τους, με νέες συγκεντρώσεις.

Δυναμική κινητοποίηση από δασκάλους, καθηγητές και φοιτητές πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Γιάννενα. Συμμετείχαν και οι εργαζόμενες των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης, οι οποίες διεκδικούν κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ενιαία προσχολική αγωγή, καταβολή του πριμ παραγωγικότητας, προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες σύγχρονες ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Στη συγκέντρωση συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο υποψήφιος νομάρχης και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, Χρήστος Μεντής ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έγινε το απόγευμα και στην Πάτρα.

Στο Βαθύ Σάμου, στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς, δημόσιοι υπάλληλοι (που έκαναν στάση εργασίας), γονείς και μαθητές. Πάνω από 10 χρόνια είχε να δει η Σάμος τέτοιες συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών, σημειώνουν κάτοικοι του νησιού και σ' αυτό συμβάλλει και η δημιουργία απεργιακής επιτροπής στους δασκάλους που καθημερινά κάνει εξορμήσεις ενημέρωσης στα σχολεία, σε γονείς και κηδεμόνες. Χτες έγινε πορεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης που κατέληξε στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κυριάρχησαν τα συνθήματα για «μέτωπο Παιδείας με όλο το λαό, για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολειό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ