Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Μαζικά σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών με παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Συμβάλλοντας με τον πιο αποτελεσματικό στη διεύρυνση της έμπρακτης αλληλεγγύης στους απεργούς εκπαιδευτικούς και αναδεικνύοντας σαν υπόθεση πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης την πάλη για ενιαία, δημόσια, δωρεάν Παιδεία, που θα υπηρετεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, εφτά Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζί με ταξικά συνδικάτα της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα στη 1 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Επίσης, τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Μετάλλου, Τροφίμων και Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού και το Συντονιστικό των Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Οι ταξικές Ομοσπονδίες, στην κοινή τους ανακοίνωση, τάσσονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, απαιτούν την οικονομική και εκπαιδευτική τους αναβάθμιση και δηλώνουν ότι η απάντηση βρίσκεται στον ενιαίο και ενωμένο ταξικό αγώνα.

  • Σε αντίστοιχη διαμαρτυρία προχωρούν σήμερα και εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πρόεδροι και συνδικαλιστές εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα η σύσκεψη συνδικάτων στην Αττική για την οργάνωση της πάλης (2021-09-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη για κοινές πρωτοβουλίες μπροστά στην 8η Μάρτη (2021-02-25 00:00:00.0)
Σύσκεψη με συνδικαλιστικές οργανώσεις για την 8η Μάρτη (2020-02-15 00:00:00.0)
Επιστολή αλληλεγγύης προς τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών (2011-08-11 00:00:00.0)
Ζητούν απεργία (2003-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ