Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στο δημόσιο

Σε συμμετοχή και διεκδίκηση των πραγματικών αιτημάτων, καλεί η ΕΣΑΚ Δημοσίου

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ με απόφαση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί και νέα τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο θέατρο «Ακάδημος», την Τρίτη 21 του Δεκέμβρη. Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, που χρειάζεται να πάρει χαρακτήρα διεκδίκησης των πραγματικών αιτημάτων τους και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, καλεί τους δημόσιους υπάλληλους η ΕΣΑΚ Δημοσίου.

Τα τελευταία χρόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σοβαρές απώλειες (πάνω από 25%) στα εισοδήματά τους, οι οποίες θα μεγαλώσουν παραπέρα, καθώς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει κλιμακωτές αυξήσεις - «ψίχουλα», περίπου 2,3% μέσο όρο για το 2000. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να εμφανιστεί «αγωνιστική» κηρύσσοντας στάσεις εργασίας, ενώ τα προβλήματα «καίνε». Ταυτόχρονα, θέτει πλαίσιο... αιτημάτων αρκετά ασαφή και εύκολα προσαρμόσιμο στα όρια της κυβερνητικής λογικής.

Από πλευράς της η ΕΣΑΚ Δημοσίου προτείνει στους εργαζόμενους στο δημόσιο να παραμερίσουν αυτή τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να καταγγείλουν τον αυταρχικό της κατήφορο, την αναβίωση του ιδιώνυμου σε βάρος των μαθητών, που παλεύουν για μόρφωση και να προτάξουν την αγωνιστική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που σήμερα χτυπιούνται. Επίσης, να διεκδικήσουν αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες και να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, αύξηση των κονδυλίων για παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση, δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ