Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
«Ψήφος» καταδίκης!

Μαχητικά διαδήλωσαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες

Ψήφο καταδίκης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι της Πάτρας με τη συμμετοχή τους στο μαχητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς. Στο συλλαλητήριο χαιρέτισαν ο Κώστας Γεροπαναγιώτης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ και ο Κώστας Βασιλείου, από τη ΣΕ των Συνταξιουχικών Σωματείων, οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση των ΕΒΕ και των συνταξιούχων.

Στην ανάγκη αποφασιστικής καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Φώτης Κατσικαρώνης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μια πολιτική η οποία είναι μόνιμα προσανατολισμένη στην αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και στη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων. Τόνισε πως ενόψει του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις για να καταγραφεί η πλήρης καταψήφιση της κυβερνητικής πολιτικής από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων. Ο Φ. Κατσικαρώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη του συντονισμού της πάλης όλων των ταξικών δυνάμεων και όλων των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από αυτή την πολιτική, με στόχο όχι μόνο την αποτροπή της παραπέρα εξαθλίωσης, αλλά και την υπεράσπιση των κατακτημένων δικαιωμάτων (ωράριο, ασφάλιση, εργασιακά δικαιώματα, περίθαλψη, υγεία, παιδεία) αλλά κυρίως για τη διεύρυνση αυτών των κατακτήσεων μέσα από τον αγώνα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την εδραίωση μιας άλλης εξουσίας που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Το εργατικό κίνημα, «σε συνθήκες άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, της κυβέρνησης και των πολυεθνικών, κάνει ένα βήμα εμπρός», σημείωσε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιπαλευτεί από όλους η πολιτική της κυβέρνησης, την οποία στηρίζουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΕΚΠ. Τόνισε πως σε όλους αυτούς «δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Με εμπιστοσύνη στην ενότητα και στα ιδανικά της τάξης μας, μπορούμε να αποκρούσουμε τον τυφώνα της αντιλαϊκής επέλασης. Μπορούμε με ένα μαζικό κίνημα που θα συσπειρώνει πλατιά ανοιχτά δημοκρατικά τους εργατοϋπαλλήλους, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους, να βάλουμε πλώρη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ