Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Πρωτοβουλία αντίστασης

Σύσκεψη για καθορισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σήμερα στο Εργατικό Κέντρο

Πρωτοβουλία για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων της Εύβοιας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τον αυταρχικό της κατήφορο, αναλαμβάνει και το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Εύβοιας, το οποίο διοργανώνει σύσκεψη, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Το Συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους της Εύβοιας να δώσουν τη δική τους απάντηση στη συνεχή συρρίκνωση της βιομηχανίας στην περιοχή, που συντελείται με την απαξίωση των Ναυπηγείων Αυλίδας και της επιχείρησης ΒΙΟΜΑΓΝ, το κλείσιμο των επιχειρήσεων ΕΛΕΝΙΤ ΠΛΑΣΤΙΚΑ και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Τους καλεί επίσης να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους «πυρά» ενάντια στο κατάκαρδο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος. Ενάντια στην υποβάθμιση της Παιδείας, στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Ενάντια στην επιχείρηση της ποινικοποίησης των αγώνων, με αποκορύφωμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το νέο δηλαδή Ιδιώνυμο, για την καταστολή των μαθητικών αγώνων.

«Ο νέος προϋπολογισμός - συνεχίζει - που καταθέτει για ψήφιση αυτές τις μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση, βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός για τους εργαζόμενους, θα σημάνει καινούρια βάρη, νέες δυσκολίες και αύξηση της ανεργίας, ενώ στους βιομηχάνους θα αποφέρει περισσότερα κέρδη, νέες παροχές»!

Το Συντονιστικό χαρακτηρίζει ως «συμπαραστάτες» και «αρωγούς» της κυβέρνησης τις πλειοψηφίες των ηγεσιών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ορισμένων δευτεροβάθμιων οργανώσεων όπως το ΕΚ Εύβοιας και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει «να οργανώσουμε από κοινού την αντίστασή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ