Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 8/10
  • Λ. Μαχαιρίτσας

    Motion Team

    Λ. Μαχαιρίτσας
    Ο γνωστός γελοιογράφος και στιχουργός Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό) ολοκληρώνει τις μουσικές παραστάσεις του με τίτλο «Τραγούδια με Χαμόγελο», στο «Ζυγό» (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αδελφοί Κατσάμπα, Αντώνης Καλογιάννης, Κώστας Μάντζιος, Νίκη Τσαϊρέλη.
  • Τζαζ, χιπ χοπ, φανκ και πολύ λάτιν, στο «Half Note», όπου εμφανίζονται (μέχρι 12/10) οι «Groove Collective», ένα από τα πιο επίλεκτα μέλη της acid jazz σκηνής.
  • Αφιέρωμα στους «Doors», στο «Αν κλαμπ» με το συγκρότημα «Morrison's hotel» να διασκευάζει δημιουργίες του θρυλικού συγκροτήματος.
Δευτέρα 9/10
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.), στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ηρακλείτου 10), έκθεση έργων της Δώρας Κεπερτή. Τίτλος της παρουσίασης «Χρώμα Ανατολής». Η δημιουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο. Από το 1974 ζει στην Αθήνα, όπου και σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ, με καθηγητές τους Δ. Μυταρά και Β. Βασιλειάδη. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δημιουργίες της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Παράλληλα, έχει εικονογραφήσει 12 παιδικά βιβλία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20/10.
  • Δύο διάσημοι τυφλοί μουσικοί από το Μάλι, ο Amadou και η Mariam, θα δώσουν συναυλία, στις 7.30 μ.μ., στη Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59). Τα έσοδα της εκδήλωσης, που διοργανώνεται από την πρόξενο Ακτής Ελεφαντοστού, θα διατεθούν για την ανέγερση του ορφανοτροφείου για ορφανά του AIDS στο Μάλι.
  • Αφιερωμένη στο σπουδαίο γκρουπ «Throbbing Gristle», με αφορμή την επανασύνδεσή του, είναι η βραδιά (9.30 μ.μ.), στο Μικρό Μουσικό Θέατρο (Βεΐκου 33, Κουκάκι), με την προβολή δύο ντοκιμαντέρ. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 10/10
  • Φρεντ Γουέσλεϊ
    Φρεντ Γουέσλεϊ
    Εκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Ηλιακοπούλου εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α).
Τετάρτη 11/10
  • Ο Γιώργος Μυλωνάς και ο Πάνος Μουζουράκης ξεκινούν τις μουσικές παραστάσεις τους στη «Χ-έδρα» (Ελ. Βενιζέλου 235, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210-9849101). Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ροκ τραγούδια, βίντεο και πρόζες, κέφι, σχολιασμός και παρεΐστικο κλίμα, με τους θεατές συμμέτοχους στην «ΠρόβαΤΑκομμάτια».
Πέμπτη 12/10
  • «Μαθαίνοντας τη σύγχρονη ελληνική τέχνη από λιθογραφίες και πολλαπλά Ελλήνων δημιουργών», είναι ο τίτλος της έκθεσης, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου). Εως τις 30/10 εκτίθενται έργα των: Α. Ακριθάκη, Αν. Απέργη, Σπ. Βασιλείου, Στ. Δασκαλάκη, Ν. Εγγονόπουλου, Π. Ζουμπουλάκη, Κ. Μαλάμου, Μ. Μακρουλάκη, Χρ. Μπότσογλου, Γ. Μόραλη, Δ. Μυταρά, Μ. Παντελιά, Σ. Σόρογκα, Γ. Ψυχοπαίδη κ.ά.
  • Εκθεση έργων του Δημοσθένη Σκουλάκη φιλοξενεί (έως 31/12) το Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 3 και 7). Εκατόν πενήντα δημιουργίες, από το 1957 έως σήμερα, καταγράφουν όλες τις πτυχές της ζωγραφικής του.
Παρασκευή 13/10
  • Ενας εξαίρετος τρομπονίστας, ο Φρεντ Γουέσλεϊ, ξεκινά τις εμφανίσεις με το κουαρτέτο του, στο «Half Note» (μέχρι 19/10).
  • Εργο της Δώρας Κεπερτή
    Εργο της Δώρας Κεπερτή
    Μια από τις καλύτερες μπλουζ μπάντες της χώρας μας, οι «Blues Wire» ανεβαίνουν σήμερα και αύριο, στη σκηνή του «Αέρα», στην Πετρούπολη. Το πρόγραμμα θ' ανοίξουν οι «Blues Burgers».
  • «Εκατό μικρές ανάσες» με την Νατάσσα Μποφίλιου, σήμερα και αύριο, στο «Panteios Live» (Παπαζαχαρίου 8, πίσω από το Πάντειο).
Σάββατο 14/10
  • Ενας από τους «αρχιτέκτονες» της κλασικής μουσικής, ο μαέστρος Μάρεκ Γιανόφσκι διευθύνει την Ορχήστρα της Ρωμανικής Ελβετίας, σήμερα και αύριο (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ντιτιγιέ, Μπετόβεν, Φρανκ και Μπραμς. Σολίστ στο βιολί ο Νικολάι Σνάιντερ.

Εργο της Ειρήνης Ηλιακοπούλου
Εργο της Ειρήνης Ηλιακοπούλου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ