Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οψιμο ενδιαφέρον

«Ενα τέτοιας εμβέλειας έργο (σ.σ. προαστιακός σιδηρόδρομος) δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της συνοχής των αστικών περιοχών και να δημιουργεί τεράστια, άλυτα προβλήματα ρύπανσης και ασφάλειας των οικοδομών και των ανθρώπων στις παρακείμενες ζώνες (...). Χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών για τα σχεδιαζόμενα έργα και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει στον προσδιορισμό των σημείων εκείνων που είναι απαραίτητη η υπογειοποίηση του προαστιακού έτσι ώστε να μην διαρρηγνύεται ο αστικός ιστός».

Τα παραπάνω δήλωσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση του ΟΣΕ και με κατοίκους του 4ου Διαμερίσματος Αθήνας. Απέστειλε, μάλιστα, και σχετική επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς (ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Δικαιοσύνης), ενώ η βουλευτής του ΣΥΝ Ασ. Ξηροτύρη κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή κατόπιν αιτήματος του Αλ. Τσίπρα.

Η υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων περιοχών από τις οποίες διέρχεται. Αίτημα που εξαρχής στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη ΝΑΣ. Το οποίο, όμως, κάπως αργά ανακάλυψε και υιοθέτησε ο Συνασπισμός, η δε προεκλογική συγκυρία βάζει «ψύλλους στ' αυτιά»... Υπενθυμίζουμε για του λόγου το αληθές ότι η παράταξη του Συνασπισμού στο Νομαρχιακό Συμβούλιο - «Ενεργοί Πολίτες» - ψήφισε την περιβαλλοντική μελέτη με βάση την οποία προχωρά η κατασκευή του προαστιακού ως έχει, χωρίς ικανοποίηση του αιτήματος υπογειοποίησής του. Ενώ καμία αυτοκριτική δε συνοδεύει, ως συνήθως, το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΝ και την αλλαγή θέσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ