Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Ελληνικό ρεκόρ

Ρεκόρ αυτοαπασχόλησης σημειώνει η Ελλάδα, μεταξύ των «25», σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, γεγονός που καταδεικνύεται ως ένα από τα κυριότερα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, από την Επιτροπή.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα, στο σύνολο της οικονομίας, εξαιρουμένων της γεωργίας, της δημόσιας διοίκησης και του χρηματοπιστωτικού τομέα, αγγίζουν το 1/3 του συνόλου του ενεργού εργατικού δυναμικού, φτάνοντας το 31,9%, ποσοστό διπλάσιο του κοινοτικού μέσου όρου, που είναι στο 16%.

Οπως διαπιστώνεται, η αυτοαπασχόληση είναι χαρακτηριστικό των νότιων χωρών της Κοινότητας, με την Ιταλία να παρουσιάζει ποσοστό 28,7%, την Κύπρο 24%, την Πορτογαλία 20,9% και την Ισπανία 18,9%, ενώ τα μικρότερα ποσοστά συναντάμε στο βορρά.

Στο σύνολο της Ενωσης, τα μεγαλύτερα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων παρουσιάζονται στους τομείς της οικοδομής (25%), των κτηματομεσιτικών και λοιπών υπηρεσιών (23%), του εμπορίου (20%), των ξενοδοχείων και εστιατορίων (19%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ