Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αρμόδιοι δηλώνουν αναρμόδιοι

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, για το όριο της τοκογλυφίας στο οποίο επιδίδονται οι τραπεζίτες σε βάρος των εργαζομένων και εν γένει των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποιος «αρμόδιος να αποφανθεί αν υπάρχει καρτέλ στην τραπεζική αγορά», ο λαλίστατος - κατά τα άλλα - υπουργός έδωσε την εξής... διαφωτιστική απάντηση: «Αυτή τη στιγμή οι αρμοδιότητες διαχέονται μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου Ανάπτυξης και είμαστε σε συζητήσεις και με τον συνάδελφο κ. Σιούφα και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για το πώς θα κάνουμε πιο αποτελεσματικό το σύστημα της εποπτείας ώστε να μη διαχέονται οι αρμοδιότητες»!

Με απλά λόγια, ο Γ. Αλογοσκούφης, δήλωσε «αναρμόδιος» για την κερδοσκοπική ασυδοσία στην οποία επιδίδονται οι τράπεζες (κρατικές και ιδιωτικές) στην Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι «διαχέονται οι αρμοδιότητες». Οπως αναρμόδιος είχε δηλώσει προχτές και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας.

Εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία πως «όταν δε θέλει η νύφη να ζυμώσει, όλη τη μέρα κοσκινάει». Στην ουσία, ο Γ. Αλογοσκούφης, ο Ν. Γκαργκάνας και όλοι εκείνοι που υπερασπίζονται (φανερά ή κρυφά) την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι σε συνθήκες καπιταλισμού, ή όπως αρέσκονται να λένε «ελεύθερης αγοράς» δε νοείται πάταξη της κερδοσκοπικής ασυδοσίας. Και πώς να νοηθεί, άλλωστε, αφού το σύστημα πρέπει να λειτουργεί για την ενίσχυση της κερδοσκοπίας; Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι είναι πως με ή χωρίς μέτρα ελέγχου της κερδοσκοπίας, όσο υπάρχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, η κερδοσκοπία δεν μπορεί να παταχτεί. Γι' αυτό και πρέπει να καταργηθεί, με την κατάργηση των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ