Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Νέα βδομάδα απεργιών

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη το νέο πανεκπαιδευτικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο

Για πέμπτη συνεχόμενη βδομάδα απεργίας ετοιμάζονται οι δάσκαλοι κι οι νηπιαγωγοί, ενώ και οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τριήμερη απεργία την ερχόμενη βδομάδα. Ετσι, οι εκπαιδευτικοί απεργούν από την Τρίτη 17/10 έως και την Πέμπτη 19/10, ενώ στα σχολεία των περιοχών που δε θα υπάρχει δεύτερος γύρος εκλογών η ΔΟΕ κηρύσσει απεργία και την Παρασκευή 20/10.

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, δάσκαλοι και καθηγητές καλούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Την ίδια μέρα ζητούν από την υπουργό Παιδείας να δεχτεί να συναντήσει τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών τους (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).

Παράλληλα, οι διδασκαλικοί σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και συνεδριάζουν οι ολομέλειες των προέδρων των συλλόγων και των ΕΛΜΕ αντίστοιχα για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων και να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Εργαζόμενοι στο δημόσιο

Σε 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Παιδεία κατεβαίνουν την επόμενη Τετάρτη 18/8 και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ύστερα και πάλι από πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» (ΤΑΔΗΣΥ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ