Για ένα μεγάλο ταψί, θα χρειαστούμε: 22 αβγά, 24 κουταλιές (της σούπας) καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (περίπου 600 γρ.), 24 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη, 22 κουταλιές ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ, 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά σόδα σκόνη.
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας.
Χωρίζουμε σε 2 σκεύη τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Στο άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και βάζουμε διαδοχικά και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς (κατά προτίμηση στον αέρα) για 30 λεπτά περίπου. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καλά, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν δεν υπάρχουν υπολείμματα πάνω του είναι έτοιμο.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Χωρίζουμε την πίτα σε μπαστούνια και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Μπορούμε να κρατήσουμε από την αρχή μια χούφτα καρύδια και να τα ρίξουμε στο τέλος από πάνω για γαρνίρισμα. Αν θέλουμε κάνουμε τη συνταγή με τα μισά υλικά, σε μικρότερο ταψί.