Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Πίκρες πολλές παίρνουμε καθημερινά. Γι' αυτό, ας φτιάξουμε κάτι γλυκό, για αντιστάθμισμα. Μια καρυδόπιτα, δεν είναι άσχημη για την περίπτωση και δεν είναι και τόσο δύσκολη. Ας ξεκινήσουμε και θα μας αποζημιώσει...

Για ένα μεγάλο ταψί, θα χρειαστούμε: 22 αβγά, 24 κουταλιές (της σούπας) καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (περίπου 600 γρ.), 24 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη, 22 κουταλιές ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ, 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά σόδα σκόνη.

Για το σιρόπι:

4 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας.

Χωρίζουμε σε 2 σκεύη τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Στο άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και βάζουμε διαδοχικά και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς (κατά προτίμηση στον αέρα) για 30 λεπτά περίπου. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καλά, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν δεν υπάρχουν υπολείμματα πάνω του είναι έτοιμο.

Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Χωρίζουμε την πίτα σε μπαστούνια και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Μπορούμε να κρατήσουμε από την αρχή μια χούφτα καρύδια και να τα ρίξουμε στο τέλος από πάνω για γαρνίρισμα. Αν θέλουμε κάνουμε τη συνταγή με τα μισά υλικά, σε μικρότερο ταψί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ