Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ανεπαρκείς οι αποζημιώσεις

Ούτε στο ελάχιστο δεν επαρκούν οι αποζημιώσεις των 150.000 που ενέκρινε η κυβέρνηση για να δοθούν στους πλημμυρόπληκτους δήμους της Μαγνησίας προκειμένου να αποκατασταθούν οι δημόσιες υποδομές που έπαθαν σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Αυτό επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας σε δύο Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών να καλυφθούν στο ακέραιο όλες οι δαπάνες, ειδικότερα:

  • Στην πρώτη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν το παράδειγμα του Δήμου Πορταριάς, όπου σύμφωνα με έναν πρώτο προϋπολογισμό έργων αποκατάστασης, οι δαπάνες φτάνουν τις 450.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται η κατολίσθηση του τοίχου αντιστήριξης στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, με κίνδυνο να καταρρεύσει και το σπίτι του ιερέα που βρίσκεται κοντά. Επίσης, ερωτούν τον υπουργό αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καλύψει όλες τις δαπάνες αποκατάστασης σε έργα υποδομής, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στους ΟΤΑ σύμφωνα με το κόστος επανόρθωσης των ζημιών.
  • Στη δεύτερη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρονται στο Δήμο Αισωνίας όπου οι πλημμύρες προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, στο αρδευτικό δίκτυο, στην αγροτική οδοποιία, σε σπίτια και επιχειρήσεις. Ζημιές που όπως ισχυρίζεται ο δήμος ούτε κατ' ελάχιστον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα 150.000 ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ