Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τα τεράστια προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ

Χωρίς ειδικά βιβλία και τεχνικά εγχειρίδια, καλούνται να φοιτήσουν στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού δεκάδες πλοίαρχοι και μηχανικοί, προκειμένου να αποκτήσουν το απαιτούμενο δίπλωμα, ενώ την ίδια στιγμή το YEN αρνείται να προσλάβει καθηγητές που είχαν επιτύχει σε προηγούμενο διαγωνισμό. Τα παραπάνω σημειώνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου.

Οπως σημειώνουν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, τα ΚΕΣΕΝ λειτουργούν και φέτος χωρίς τους απαραίτητους καθηγητές, ενώ τα κτίρια που στεγάζονται είναι απαράδεκτα, αφού οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν. Επίσης ανεπαρκή είναι και τα βιβλία, με αποτέλεσμα πολλοί από τους συμβασιούχους ή ωρομίσθιους καθηγητές να εφοδιάζουν τους σπουδαστές με ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και σε κιμωλίες και σε φωτοτυπικό χαρτί.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, τα ΚΕΣΕΝ βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με την πλήρη ιδιωτικοποίηση, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στη δημιουργία Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης ΑΕ, που θα έχει τη δυνατότητα έκδοσης ναυτικών πιστοποιητικών σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, τόσο ελληνικές όσο και του εξωτερικού, αλλά και στην ίδρυση Οργανισμού Απασχόλησης Ελλήνων Ναυτεργατών, γεγονός που θα οδηγήσει σε διάλυση το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, την Εστία Ναυτικών, αλλά και τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Ποιο είναι το ποσό με το οποίο επιχορηγήθηκαν τα ΚΕΣΕΝ την περίοδο 2005-2006;
  • Αν σκοπεύει να ανακαλέσει την απόφασή του για τη ματαίωση του διαγωνισμού και να προσλάβει το ΥΕΝ τους επιτυχόντες καθηγητές.
  • Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σπουδαστών σε καθηγητές, σε βιβλία και σε υποδομές των κτιρίων που στεγάζουν τα KEΣEN;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ