Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ THΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 του Συντάγματος με τη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τη συμπαιγνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εκτυλίχτηκε την περασμένη Παρασκευή, για να μη συζητηθεί η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτώβρη, όπως είχε προγραμματιστεί, και να μεταφερθεί η συζήτηση για το Γενάρη του 2007, που έγινε μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το φόβο και των δύο εταίρων του δικομματισμού απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Δείχνει την ταύτισή τους τόσο στις θέσεις τους όσο και στο φόβο τους απέναντι στις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής.

«

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη συμπαιγνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να μεταφερθεί η συζήτηση για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος η οποία είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, για το Γενάρη του 2007, με αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να συζητηθεί το σχετικό άρθρο για να μην αποκαλυφθεί πιο πλατιά η ήδη διακηρυγμένη συμφωνία του με τη ΝΔ για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη μετατροπή ολόκληρου του συστήματος της δημόσιας εκπαίδευσης και της έρευνας σε υποχείριο των επιχειρηματιών. Με αυτή του την πρωτοβουλία έβγαλε από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια φάση που εξελίσσονται δυναμικοί αγώνες υπέρ της δημόσιας Παιδείας και έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια εναντίωσης στην αλλαγή του άρθρου 16 από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές με τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των γονιών. Η ΝΔ συμφώνησε στη μετάθεση της ημερομηνίας γιατί θέλει να αποφύγει τη συζήτηση αυτού του άρθρου σε μια περίοδο που όλοι οι χώροι της Παιδείας βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Η ενέργεια αυτή δείχνει το φόβο και των δύο εταίρων του δικομματισμού απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.

Η συμπαιγνία των δυο κομμάτων και στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δίνει απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν ακόμα ότι δικομματισμός σημαίνει εναλλαγή δυο μεγάλων κομμάτων στο τιμόνι της διακυβέρνησης χωρίς να αλλάζει τίποτε, αντίθετα να συνεχίζεται αμείωτη η ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία σύσσωμοι ως μια φωνή και μια γροθιά, να αντιδράσουν τόσο στη μετάθεση όσο και στη συμπαιγνία. Το γεγονός αυτό πρέπει να αποτελέσει αφορμή μιας πιο μαζικής αφύπνισης και χειραφέτησης, αντεπίθεσης και πάλης για όλα τα λαϊκά προβλήματα, ανάμεσα στα οποία κορυφαίο είναι το ζήτημα της δωρεάν λαϊκής Παιδείας χωρίς ταξικούς φραγμούς.

ΑΘΗΝΑ

21/10/2006».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ