Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πάγια θέση» τους το ψέμα

Η ΝΔ έχει την πάγια θέση πως τα Πανεπιστήμια της χώρας πρέπει να γίνουν «οίκος εμπορίου». Το ΠΑΣΟΚ ποια θέση έχει; Ας τους αφήσουμε να απαντήσουν οι ίδιοι.

Ιδού η θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως την κατέθεσε πριν μερικούς μήνες, σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος:

*

«Προτείνουμε την αναθεώρηση των παραγράφων αυτών (σ.σ.: του άρθρου 16) έτσι ώστε διατηρουμένων των εγγυήσεων που ισχύουν για το δημόσιο Πανεπιστήμιο να παρέχεται η δυνατότητα σύστασης ΑΕΙ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από ιδιώτες που αποβλέπουν να αναπτύξουν κοινωφελή δράση, μετά από κρατική άδεια (...). Νόμος θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών ΑΕΙ, τη νομική μορφή τους, την εφαρμογή της αρχής της πλήρους αυτοδιοίκησης, τον τρόπο επιλογής και τα προσόντα του διδακτικού προσωπικού τους, τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά και τις εγγυήσεις της επιστημονικής ελευθερίας (...)».

*

Για όσους, λοιπόν, δεν κατάλαβαν, η θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως σε όλα τα θέματα έτσι και στο θέμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είναι «παγίως» η εξής: Να λέει ψέματα, την ώρα που υποστηρίζει και προωθεί ό,τι ακριβώς και η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ