Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Το αποκρούουμε διαρρήδην»!

Σε επιστολή του για το σχόλιο της στήλης της περασμένης Παρασκευής, όπου σημειωνόταν πως η φράση του Β. Πολύδωρα «το αποκρούουμε διαρρήδην» αποδόθηκε στο δελτίο Τύπου του υπουργείου ως «το αποκρούουμε διαρήμην», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα μας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Για την εύστοχη παρατήρηση ως προς τη λέξη "διαρρήδην" που εσφαλμένα ανεγράφη στο Δελτίο Τύπου με "κατασκευή" νεολογισμού (χωρίς έτυμο) ως "διαρήμην", σας ευχαριστούμε ειλικρινώς...».

Και η επιστολή συνεχίζει:

«Προσθέτουμε δυο λόγια: Σε μας δεν υπάρχει ο "δαίμονας του τυπογραφείου", γιατί διαθέτουμε Αγιο Προστάτη του Σώματος, ο οποίος εξοβελίζει τους δαίμονες. Γι' αυτό αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας! Και γνωρίζουμε ότι για το ανθρώπινο σφάλμα μόνη παρηγοριά αποτελεί η τλημοσύνη και η προσπάθεια για να καταστούμε όχι "δαίμονες" κατά Πλάτωνα, αλλά "δαήμονες"».

*

Απάντηση στήλης:

Αποκρούουμε διαρρήδην ότι διανοηθήκαμε έστω να εγκαλέσουμε για αμέλεια τον προστάτη του Σώματος, τον Αγιο Αρτέμιο (μεγάλη η χάρη του!). Κατά τα λοιπά, αν δεν υπάρξει «τληπάθημα», δε γίνεται «μάθημα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ