Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες

Ο χρωματισμός του αυτοδιοικητικού χάρτη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Η επόμενη μέρα βρίσκει ξανά τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην ίδια αν όχι σε χειρότερη θέση. Στην ουρά της ανεργίας, σε μια κακοπληρωμένη και αβέβαιη θέση εργασίας, με τη θηλιά των χρεών στο λαιμό τους, με ένα καθηλωμένο και ανίκανο να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες εισόδημα, με την Παιδεία, την Υγεία - Πρόνοια, να έχουν παραδοθεί έρμαια στις ορέξεις της ελεύθερης αγοράς και ο κατάλογος των παθών της εργατικής λαϊκής οικογένειας ουκ έστιν τέλος.

Δυστυχώς για τη λαϊκή οικογένεια, η κάλπη δεν έβγαλε αποτέλεσμα σε όφελός της. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα που μπορεί και πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της θέσης της. Και απαιτούν τη θέληση για δράση και αγώνα. Σαφώς και ο αυτοδιοικητικός χάρτης θα παραμείνει όπως διαμορφώθηκε το βράδυ της Κυριακής για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Οι νέοι δήμαρχοι και νομάρχες, οι δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, θα πράξουν τα δέοντα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ώστε να αποκεντρώνεται η αντιλαϊκή πολιτική, να μετακυλίεται στις πλάτες του λαού, να επιτυγχάνονται οι στόχοι της προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

Η υπόθεση της υπεράσπισης των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων πρέπει να περάσει στα ίδια τα χέρια της εργατικής τάξης, του λαού. Μαζί με τα συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν από τη μεγάλη πολιτική μάχη των τοπικών εκλογών, πρέπει να υπάρξει και απόφαση για δράση. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Επικαλέστηκε τη λαϊκή εξουσιοδότηση. Την επομένη η υπουργός Παιδείας σκλήρυνε τη στάση της απέναντι στους απεργούς δασκάλους. Και τη μεθεπόμενη το ΠΑΣΟΚ προσέφερε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, προτείνοντας αναβολή της συζήτησης για το άρθρο 16 του Συντάγματος, πρόταση που η ΝΔ απεδέχθη ασμένως. Τα συγκοινωνούντα δοχεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έδρασαν ως τέτοια στο δεύτερο γύρο των εκλογών, θα συνεχίσουν να δρουν ως τέτοια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που ανοίγουν το επόμενο διάστημα: των ανατροπών στην Παιδεία και την Υγεία, στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, παντού και πάντα.

Ο λαός οφείλει να πάρει θέση. Για το δικό του συμφέρον. Να πάρει θέση τώρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών. Να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών του στη μόρφωση, τη δημόσια, τη δωρεάν, την ενιαία. Να πάρει θέση απέναντι σε όλα τα προβλήματα της ζωής του και να απαιτήσει με την πάλη του ικανοποίηση των αναγκών του. Να πάρει απόφαση αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων. Να καταστήσει ανενεργή την εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ηγετικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό που ο λαός δεν έπραξε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σ' αυτές τις εκλογές, ας αρχίσει να το πράττει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στους μαζικούς φορείς, εκδιώχνοντας το συμβιβασμό που κατοικοεδρεύει στις κορυφές τους. Χρειάζεται απόφαση για δράση. Δράση για αποτελέσματα υπέρ των συμφερόντων του. Που πρέπει να είναι σε ρότα σύγκρουσης με την ακολουθούμενη πολιτική και τους φορείς της, σε ρότα ανατροπής της. Ωστε να φέρνει ολοένα και πιο κοντά την προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ