Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ο Μάριος Καρογιάν νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Μάριος Καρογιάν, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), είναι από την περασμένη Κυριακή ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Στις ενδοκομματικές εκλογές, στις οποίες ψήφισαν 7.635 μέλη του ΔΗΚΟ, ο Μ. Καρογιάν εξασφάλισε το 62,6% των ψήφων. Ο άλλος υποψήφιος, ο Νίκος Κλεάνθους, βουλευτής και μέχρι προχτές αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, πήρε ποσοστό 37,4%.

Ο 45χρονος Μάριος Καρογιάν διαδέχεται στην ηγεσία του ΔΗΚΟ τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά την εκλογή του, δήλωσε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και πως «όλοι σήμερα ψήφισαν Δημοκρατικό Κόμμα». Ο Μ. Καρογιάν διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει συλλογικά μαζί με τους άλλους συναγωνιστές του στην ηγεσία του κόμματος, «ανοίγοντας νέους δρόμους στο ΔΗΚΟ, στην Κύπρο και το λαό της».

Στο μεταξύ, έφθασε χτες το απόγευμα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Αντρους Ανσιπ. Τον Εσθονό πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας. Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο πρωθυπουργός της Εσθονίας θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, οι οποίες θα καλύψουν το Κυπριακό, ευρωπαϊκά θέματα, τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ