Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Η καμπάνια αλληλεγγύης δε σταματά

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας συνεχίζει τις εκδηλώσεις

Από παλιότερη διαμαρτυρία του Ελληνοκουβανικού για την απελευθέρωση των 5
Από παλιότερη διαμαρτυρία του Ελληνοκουβανικού για την απελευθέρωση των 5
Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα έγινε χτες συνάντηση αντιπροσωπείας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης με τον πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Μιτσιμπούνας και ο Γραμματέας Κώστα Τουμασάτος, παρέδωσαν στον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας Ερμες Ερναντές Ερέρα τις χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της καμπάνιας αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών, που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, επειδή υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από τις εγκληματικές ενέργειες της μαφίας του Μαϊάμι. Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν ότι θα κάνουν και διάβημα στην αρμόδια επιτροπή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και την ΕΕ ενώ στο επίκεντρο της δράσης του Συνδέσμου θα βρεθεί και το ζήτημα του εγκληματικού οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού των ΗΠΑ.

Τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου σημείωσαν με έμφαση ότι η προσπάθεια των φίλων της Κούβας δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι την τελική απελευθέρωση των 5 αγωνιστών και η καμπάνια θα συνεχιστεί με πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα προσδιοριστούν το επόμενο διάστημα. Επίσης, σημείωσαν ότι ειδικά το θέμα της άδικης φυλάκισης των 5 Κουβανών με εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη» και τον ραδιοτηλεοπτικό «902», δε βγαίνει στη δημοσιότητα για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, και γι' αυτό χρειάζεται να ενταθεί η προσπάθεια.


Ο Ερμες Ερέρα ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την προσφορά του, την ενεργοποίηση σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας στη διεθνή καμπάνια και υπογράμμισε ότι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό θα είναι μακρύς, η Κούβα θα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή και υπολογίζει σε όλους τους αγωνιστές όπου γης. Σημείωσε, επίσης, τη σημασία που έχει το γεγονός οι δραστηριότητες αλληλεγγύης να φτάνουν ως ενημέρωση και στις ΗΠΑ, ώστε να σπάει το φράγμα σιωπής που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιχειρεί να υψώσει στο λαό της χώρας.

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των Πέντε

Σύμφωνα με χτεσινή προτροπή της ολομέλειας του 11ου Εφετείου της Ατλάντα, ζητείται από τους συνηγόρους υπεράσπισης των 5 να προσκομίσουν επιπρόσθετες πληροφορίες για την υπόθεση. Θυμίζουμε ότι στις 10 Αυγούστου φέτος το Εφετείο είχε κρίνει απαραίτητη τη συνέχιση της κράτησής τους, ακυρώνοντας την προηγούμενη απόφαση (9 Αυγούστου 2005) τριών δικαστών του ίδιου Εφετείου, που είχαν ζητήσει την επανάληψη της δίκης με κύριο επιχείρημα ότι το Μαϊάμι όπου έγινε η αρχική δίκη των 5 δεν ήταν η κατάλληλη έδρα, λόγω του εχθρικού κλίματος.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί θετική (χωρίς να αποκλείεται να είναι μια κίνηση τακτικής), αφού η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και τώρα η υπεράσπιση των 5, πρέπει μέχρι τις 18 Νοέμβρη να καταθέσει τα συμπληρωματικά στοιχεία, όπως άλλωστε είχε η ίδια ζητήσει. Η εισαγγελία θα πρέπει έπειτα σε διάστημα 30 ημερών να διατυπώσει τη θέση της.

Πάντως, οι 5 Κουβανοί συναντούν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο και είναι πρόσφατο το περιστατικό που η αμερικάνικη κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει βίζα στην Αντριάνα Πέρες, σύζυγό του Χεράρδο Ερναντές, με το αιτιολογικό ότι «η παρουσία της αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»!

  • Εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανέζικο λαό πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου θα μιλήσει ο πρέσβης της Κούβας Ερμες Ερνάντες Ερέρα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συναυλία για την Κούβα(2010-02-18 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα(2010-02-07 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα(2010-02-04 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους πέντε Κουβανούς πατριώτες(2009-12-06 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους πέντε Κουβανούς πατριώτες(2009-12-03 00:00:00.0)
Αμεσο αίτημα η απελευθέρωσή τους(2009-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ