Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αύριο η συναυλία για την Κούβα

Στις 7.30 μ.μ. στο γήπεδο «Νήαρ Ηστ» στην Καισαριανή

Ο κουβανικός λαός, παρά τα εμπόδια που του βάζει ο ιμπεριαλισμός, συνεχίζει τον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή, οικοδομώντας το σοσιαλισμό

Associated Press

Ο κουβανικός λαός, παρά τα εμπόδια που του βάζει ο ιμπεριαλισμός, συνεχίζει τον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή, οικοδομώντας το σοσιαλισμό
Συναυλία αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 19 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο της «Νήαρ Ηστ» (Εθνικής Αντίστασης 118, Καισαριανή), με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας, ο Στέφανος Ψαραδάκος με το συγκρότημά του και το κουβανικό συγκρότημα «Εστρέγιας Κουμπάνας». Θα απαγγείλει ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Λεωνίδας Βαρδαρός. Θα χαιρετίσουν ο πρέσβης της Κούβας στη χώρα μας Ερμες Ερέρα Ερνάντες και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας.

Οπως σημειώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος: «Η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη για να απαιτήσουμε το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ στο έργο του κουβανικού λαού, της επαναστατικής σοσιαλιστικής οικοδόμησης, την άρση του οικονομικού αποκλεισμού, την κατάργηση της κοινής θέσης της ΕΕ και την άμεση αποφυλάκιση των 5 Κουβανών ηρώων που πάνω από 11 χρόνια κρατούνται παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ».

Μιλώντας στον «Ρ», ο Στέφανος Ψαραδάκος σημείωσε:

«Καταρχήν να πω ότι καταδικάζω τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις κοινές αποφάσεις που έχουν πάρει ενάντια στην Κούβα. Η κάθε μας βοήθεια, με όποιον τρόπο κι αν αυτή εκφράζεται, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη. Η Κούβα σήμερα συμβολίζει πάρα πολλά πράγματα, για τους αγώνες τόσο του ελληνικού λαού όσο και των άλλων λαών του κόσμου. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω βοηθήσει όσο μπορώ τόσο σαν μπριγαδίστας το '91, όσο και ως συμμετέχων στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που έγινε στην Αβάνα το '97, καθώς και σε πάρα πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε - υπάρχει περιθώριο για παραπέρα σημαντική βοήθεια. Για μένα η Κούβα είναι σήμερα η Μάνα της επανάστασης, η Μάνα του σοσιαλισμού και η Μάνα κουράγιο».

  • Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης καλεί επίσης τους φίλους και τα μέλη του στον ετήσιο χορό που διοργανώνει με αφορμή την 51η επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης, αύριο Παρασκευή 19 Φλεβάρη, στις 9.30 μ.μ., στο κοσμικό κέντρο «Μάνθος» (απέναντι από το στρατόπεδο Καρατάσου στην Πολίχνη). Για πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων, στο τηλέφωνο 6977593470.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ