Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προχωρούν οι πολεμικές επιχειρήσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Επιτυχίες» ισχυρίζονται ότι σημειώνουν τα κατοχικά στρατεύματα στις πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μαρτζάχ στην αφγανική επαρχία Χελμάντ, εναντίον των «μαχητών των Ταλιμπάν», που ήδη είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 17 αμάχους νεκρούς. Επιτυχίες που ωστόσο αμφισβητούνται έντονα από διάφορες πηγές, που δε συμπεριλαμβάνονται στις αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής και τον κυβερνητικό στρατό, που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία μαζί τους.

Οι Ταλιμπάν, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση στην Μαρτζάχ θα είναι μία μεγάλη και ντροπιαστική νίκη για της κατοχικές δυνάμεις, με τις πολεμικές συγκρούσεις στην Μαρτζάχ και την περιοχή Ναντ Αλι να συνεχίζονται για έκτη μέρα.

Χτες καταστράφηκε ολοσχερώς η περιοχή γύρω από την αγορά της Μαρτζάχ, με κατοίκους να δηλώνουν ότι ξεκίνησαν οι Ταλιμπάν με κάποιους πυροβολισμούς και στη συνέχεια ισοπεδώθηκε από τις «συμμαχικές δυνάμεις», τονίζοντας ότι ο άμαχος πληθυσμός και κυρίως τα παιδιά ζουν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, με τη ζωή τους να απειλείται κάθε λεπτό, παρά τις κορόνες περί προστασίας των αμάχων.

Την ίδια στιγμή, ο αφγανικός στρατός κατηγορεί τους Ταλιμπάν για χρησιμοποίηση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες, αναφέροντας ότι οι «αντάρτες» μάχονται κυριολεκτικά βρισκόμενοι ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά.

Στο έτερο μέτωπο του πολέμου που βρίσκεται στο Πακιστάν, οι αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη του υπαρχηγού των Ταλιμπάν, μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, στο Καράτσι, ελπίζοντας ότι θα κάμψει το ηθικό των Ταλιμπάν, ενώ ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σημείωσε ότι πρόκειται για μια «ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη».

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι αμερικανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας τέσσερις φερόμενους ως «αντάρτες των Ταλιμπάν», χωρίς να επιβεβαιώνεται η ταυτότητά τους.

Στο Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα συγκάλεσε χτες το απόγευμα έκτακτο πολεμικό συμβούλιο με θέμα την πρόοδο των επιχειρήσεων στη Μαρτζάχ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά το μακελειό ζητούν ενίσχυση της κατοχής (2010-02-24 00:00:00.0)
Ο λαός σε διασταυρούμενα πυρά (2010-02-21 00:00:00.0)
Νέο μακελειό απόρροια της κατοχής (2010-02-14 00:00:00.0)
«Διαίρει και βασίλευε» (2009-06-08 00:00:00.0)
«Βρέχει» αμερικάνικους πυραύλους (2008-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ