Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα δεινά για τους εργαζόμενους

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Στη Γερμανία, την ατμομηχανή της Ευρώπης και μέχρι πρότινος πρώτη εξαγωγική χώρα του πλανήτη, το 14% του πληθυσμού, ιδιαίτερα οι μονογονεϊκές και οι πολυμελείς οικογένειες, βρίσκονταν το 2008 στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών (DIW).

Συγκεκριμένα, περίπου 11,4 εκατομμύρια από τα περίπου 82 εκατομμύρια απειλούνταν το 2008 από τη φτώχεια, καθώς είχαν εισόδημα χαμηλότερο του 60% του μέσου όρου στη Γερμανία και το ποσοστό αυτό δείχνει ότι το 2008 αυξήθηκε κατά ένα τρίτο ο αριθμός των Γερμανών που είναι φτωχοί σε σχέση με 10 χρόνια πριν.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη και για τέσσερις μέρες οι πιλότοι αλλά και το προσωπικό εδάφους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών 6,4% και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των πιλότων ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης της απεργίας.

Στη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε προ ημερών ότι η «οικονομία εξήλθε από την ύφεση» η ανεργία σημείωσε νέα άνοδο, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.500 από τον προηγούμενο μήνα, στα 1,64 εκ. άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ