Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πρόστιμο 300.000 ευρώ στην ΕΠΑ Αττικής

Πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επέβαλε στην Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), επειδή δεν υλοποίησε 3.857 συμβάσεις που έχει υπογράψει με καταναλωτές για τη σύνδεση των εγκαταστάσεών τους με το δίκτυο φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα συμβολικό πρόστιμο, το οποίο αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες νοικοκυριά που η εταιρία τα άφησε στα ...κρύα του λουτρού και ενώ ο χειμώνας είναι εδώ.

Οπως ανακοινώθηκε, η ΡΑΕ ζήτησε από την ΕΠΑ να υποβάλει:

  • Στοιχεία προόδου για το σύνολο των 3.857 συμβάσεων που εκκρεμούσαν στις 5 Οκτώβρη στα μέσα και στα τέλη κάθε μήνα (ζητά συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των συμβάσεων για τις οποίες ολοκληρώθηκε η σύνδεση και άρχισε η παροχή φυσικού αερίου).
  • Χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την επιλογή αναδόχων εργολάβων, με τους οποίους θα συναφθούν οι συμβάσεις για την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης και τη σύνδεση εγκαταστάσεων καταναλωτών για περίοδο 36 μηνών και ενημέρωση ανά δεκαπενθήμερο σχετικά με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος με ειδική αναφορά σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζονται.

Το θέμα της αποζημίωσης των καταναλωτών, που μένουν κυριολεκτικά στον αέρα από τη μη τήρηση των συμβάσεων, η ΡΑΕ το εξαντλεί σε μια απλή «σύσταση» προς την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΑ Αττικής προχώρησε σε υπερανάληψη έργων, αξιοποιώντας τη μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε για χρήση φυσικού αερίου, αλλά στην πράξη δεν ήταν σε θέση να τις υλοποιήσει. Την προηγούμενη βδομάδα πολλοί καταναλωτές που έχουν σύμβαση με την εταιρεία προσέφυγαν στο Συνήγορο του Καταναλωτή ψάχνοντας το δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ