Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Ερχονται τα χειρότερα...

Παρέμβαση του Στ. Σκοπελίτη στη Βουλή

Για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα απαιτείται ριζική αλλαγή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, παρεμβαίνοντας στην Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, ο Σταύρος Σκοπελίτης σημείωσε ότι «οι ευθύνες ανήκουν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ», που «φέρνει τη σφραγίδα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ». Οπως είπε, εργαλεία αυτών των πολιτικών ήταν «το σύστημα τιμών και επιδοτήσεων, καθώς και οι ποσοστώσεις που επιβλήθηκαν για την ΕΕ», με αποτέλεσμα σήμερα «η αυτάρκεια σε αιγοπρόβειο γάλα να έχει μειωθεί», ενώ «η αυτάρκεια σε βόειο κρέας είναι στο 25%». Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα κοινοτικό καθεστώς που να διασφαλίζει στον κτηνοτρόφο μια κατώτατη τιμή στο αγελαδινό γάλα», γεγονός που «εκμεταλλεύονται οι γαλακτοβιομήχανοι» κερδοσκοπώντας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη με τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ», αφού «παγώνουν οι επιδοτήσεις στο μέσο όρο της προηγούμενης τριετίας» και «θα υπάρχει μείωση της τάξης του 3% το χρόνο». Επισήμανε, τέλος, ότι το ΚΚΕ ζητά την «κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας με ασφαλή και καλής ποιότητας» προϊόντα, καθώς και τη «διασφάλιση εισοδήματος για αξιοπρεπή διαβίωση των κτηνοτρόφων», κάτι που προϋποθέτει «ανάπτυξη με μοχλό τον συνεταιρισμό» και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί ο αγώνας των κτηνοτρόφων και των μικρομεσαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ