Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή για το Κέντρο Τύπου

Την ακύρωση της μακροχρόνιας σύμβασης που παραχωρεί την Ολυμπιακή εγκατάσταση του Κέντρου Τύπου στο Μαρούσι σε ιδιώτες για να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο, ανάλογο με αυτό του «The Mall», ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εμπορικοί σύλλογοι Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, καθώς και εξωραϊστικοί και οικολογικοί σύλλογοι.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η σύμβαση μίσθωσης του Κέντρου Τύπου είναι παράνομη και αντισυνταγματική και πως «το κράτος μεταβάλλεται σε επιχειρηματία εκμεταλλευτή επ' ανταλλάγματι δημόσιας γης».

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση υπογράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο ανάμεσα στη δημόσια εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» και στην εταιρεία «Lamda Development». Αν και η νομοθεσία προέβλεπε την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κέντρου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, το δημόσιο παραχώρησε 53.835 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στους ιδιώτες.

Τέλος, οι εμπορικοί σύλλογοι στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι η λειτουργία του εμπορικού κέντρου θα προκαλέσει το κλείσιμο των μαγαζιών τους, ενώ οι οικολογικές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι με τη μετατροπή του Κέντρου Τύπου σε εμπορικό κέντρο θα επιβαρυνθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ