Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίζουν αύριο οι Χημικοί

Δυναμικό «παρών» της ΔΕΚ - Πανεπιστημονικής

Αύριο στις εκλογές της Ενωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) η ΔΕΚ - Πανεπιστημονική, δίνει με αισιοδοξία τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στην Ενωση, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις διεκδίκησης και αγώνα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους χημικούς.

Οπως αναφέρεται στη Διακήρυξη της Παράταξης:

  • Στον τομέα της Παιδείας λέει ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς, διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, κατοχύρωση αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν Παιδείας σ' όλες τις βαθμίδες, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, αναβάθμιση του μαθήματος της χημείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κ.ά.
  • Στον τομέα του Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι η ΕΕΧ δεν πρέπει να εξαντλείται σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και προβολής, αλλά να συμμετέχει αγωνιστικά και να δίνει την επιστημονική της βοήθεια σε όσους αγωνίζονται για το περιβάλλον.
  • Για τα τρόφιμα αγωνίζεται με στόχο την ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού αγώνα για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών από ληγμένα, μολυσμένα και μεταλλαγμένα τρόφιμα.
  • Για την αντιμετώπιση της ανεργίας διεκδικεί την εφαρμογή του 5ήμερου, την τήρηση του 35ωρου, την εφαρμογή των διατάξεων για στελέχωση των βιομηχανιών, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων υπηρεσιών από χημικούς.
  • Αγωνίζεται, τέλος, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και διεκδικεί την αναβάθμιση της λειτουργίας των οργάνων διοίκησης της ΕΕΧ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ