Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να σταματήσει το έγκλημα!

Την επιστροφή των ΚΕΠΕΚ στο υπουργείο Εργασίας ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα

Τέσσερις οικοδόμοι έχασαν προχτές τη ζωή τους σε ισάριθμα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα!

Στο Ηράκλειο Αττικής, ο Δημήτρης Ρουμελιώτης έπεσε από το δεύτερο όροφο όταν υποχώρησε το ικρίωμα, στο οποίο στηριζόταν για εργασίες στην πρόσοψη. Στο Μαρούσι, ο Κώστας Κατακόλιας έπεσε από τον τέταρτο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής. Στο Δάσος Χαϊδαρίου, ο Λάμπρος Σιαμούτας έπεσε από τον τέταρτο όροφο οικοδομής στη διάρκεια σοβαντίσματος. Στη Φλώρινα, οΠέτρος Χατζηκωνσταντίνου σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει με αγανάκτηση "την εργοδοτική απληστία και την κυβερνητική αδιαφορία, που συχνά οδηγεί εργαζόμενους στο θάνατο".Τονίζει επίσης ότι "άμεσοι υπεύθυνοι για τα συνεχή εργατικά εγκλήματα είναι η κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της σκληρής λιτότητας που ακολουθεί, αποδιοργάνωσε τα Κέντρα Πρόληψης Εργατικών Κινδύνων" (ΚΕΠΕΚ) και τα παρέδωσε στην αρμοδιότητα των νομαρχιών χωρίς τους αναγκαίους πόρους.

Το Συνδικάτο καλεί την κυβέρνηση άμεσα να πάρει μέτρα για την επιστροφή των ΚΕΠΕΚ στην ευθύνη του υπουργείου Εργασίας,να τα ενισχύσει, να τα στελεχώσει, να εγκρίνει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου,να τους παραχωρήσει αρμοδιότητες για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Καλεί ακόμα τους οικοδόμους να αρνούνται να δουλεύουν εκεί που δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και να καταγγέλλουν στο συνδικάτο, τους παραβάτες εργοδότες.

- Το δεξί της χέρι από τον αγκώνα και κάτω έχασε η 26χρονη Α. Γκάνη,μητέρα δυο παιδιών, την Τρίτη στις 9.30 το βράδυ, στην προσπάθειά της να καθαρίσει το μηχάνημα κοπής του κιμά στο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Γαληνός" στα Ψαχνά Εύβοιας.

Αμέσως μετά το σοβαρό τραυματισμό της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η στάση της επιχείρησης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν ανάγγειλε την άλλη μέρα το πρωί το εργατικό ατύχημα στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό έγινε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από το Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών. Εξάλλου, ο υπάλληλος της Επιθεώρησης δε βρήκε τη μηχανή στο κατάστημα, ενώ δεν του δόθηκαν ούτε καταστάσεις προσωπικού και στοιχεία που ζήτησε για την εργαζόμενη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ