Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΡΕΝΟ
Απέρριψαν το "συμφωνημένο" πακέτο προτάσεων

ΒΙΛΒΟΡΝΤ. -

Με συντριπτική πλειοψηφία οι εργάτες του παραρτήματος της "Ρενό" στην πόλη Βιλβόρντ του Βελγίου απέρριψαν το πακέτο προτάσεων, στο οποίο κατέληξαν μετά από πολυήμερες συνομιλίες οι εκπρόσωποί τους με τη διεύθυνση της εταιρίας, ως κατώτερο των προσδοκιών τους.

Το πακέτο προτάσεων, που είχε ως στόχο να αποζημιώσει τους εργαζόμενους στην εταιρία για την αναγκαστική απόλυση που θα υποστούν εξαιτίας της απόφασης οριστικού κλεισίματος του παραρτήματος, απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια συνέλευσης των 3.100 εργαζομένων αργά το βράδυ της Πέμπτης. Το πακέτο πρότεινε την παροχή μειωμένου μισθού για ένα μέγιστο διάστημα δύο χρόνων και την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού από 27.000 μέχρι 40.000 δολάρια, ανάλογα με τα χρόνια εργασίας, στους 2.700 εργαζόμενους. Επιπλέον, προέβλεπε την πρόωρη συνταξιοδότηση όλων των εργαζόμενων άνω των 50 ετών και τη διατήρηση σε διοικητικές θέσεις στα γραφεία της "Ρενό" που θα παραμείνουν στη Βιλβόρντ 400 εργαζομένων.

Οπως τόνισαν εκπρόσωποι των εργατών το πακέτο αυτών των προτάσεων δε δίνει καμία ικανοποιητική προοπτική σε επίπεδο δουλιάς ή απασχόλησης για το μέλλον και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Υπογράμμισαν δε, ότι οι συνομιλίες με τη διεύθυνση θα επαναληφθούν από τη Δευτέρα με εντατικότερους ρυθμούς και με στόχο να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις στη διεύθυνση τής, εν μέρει, κρατικής εταιρίας για να εκπονηθούν πληρέστερα μέτρα αποζημίωσης με δεδομένο το οριστικό κλείσιμο της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ