Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Μαίνονται οι πυρκαγιές

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην Καλιφόρνια και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκάλεσαν πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της πολιτείας και ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία εκκένωσε 45 σπίτια και το Ράντσο Ντίσνεϊ, ενώ δύναμη 350 ανδρών της δίνει μάχη για να κρατήσει τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές. Δεκαεφτά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, με επιβραδυντικό υγρό, παίρνουν μέρος στις προσπάθειες πυρόσβεσης. Ωστόσο, μέχρι χτες το βράδυ δεν είχαν αναφερθεί τραυματίες.

Η αστυνομία έκλεισε προσωρινώς τον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, βόρεια του Λος Αντζελες, όπου η περιοχή αποτέφρωσε έκταση μεγαλύτερη των 1.600 στρεμμάτων. Ενα αεροπλάνο έριξε επιβραδυντικό υγρό στο δρόμο, για να μην περάσουν οι φλόγες στη δυτική πλευρά που είναι περισσότερο πυκνοκατοικημένη.

Χιλιάδες Αμερικανοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στους δρόμους, γύρω από τον κλειστό αυτοκινητόδρομο, προσπαθώντας να βρουν διέξοδο και να περάσουν μακριά από τις πόλεις την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Οι πυρκαγιές μαίνονται στα βόρεια προάστια του Λος Αντζελες, όπου δεν έχει βρέξει για πολλούς μήνες και η θερμοκρασία φθάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ