Κυριακή 6 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι κομμουνιστές σπάνε το "νόμο της σιωπής"

Μάχη έδωσε η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ,αντιμετωπίζοντας συχνά την οργή των μεγαλοξενοδόχων, για να σπάσει η σιωπή και να αναδειχτούν σε όλες τους τις διαστάσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και ιδιαίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Ο γραμματέας της ΝΕ, Θ. Γουλής,κατήγγειλε το καθεστώς τρομοκρατίας και εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων και ως νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της ΝΑΣ, κάλεσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να παρέμβει τόσο εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του, όσο και με την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών. Παρά τις δεσμεύσεις του Νομάρχη, Α. Παγκράτη,ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα συζητηθεί στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο - προκειμένου να έχουν ενημερωθεί και προετοιμαστεί και οι υπόλοιποι σύμβουλοι - αυτό δεν αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη που εκδόθηκε τις τελευταίες μέρες.

Να σημειώσουμε ότι αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων εξέδωσε στην τελευταία του συνεδρίαση ψήφισμα συμπαράστασης προς τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας, υιοθετώντας σχετική πρόταση του επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης", δημοτικού συμβούλου, Γ. Πιέρρη.Σ' αυτό αφού καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προωθήσουν τη λύση των οξυμένων προβλημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, γίνεται λόγος για αύξηση της ανεργίας στον κλάδο, παράνομη εργασία, συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν, όπως και οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σημειώνουν, άμεση αντανάκλαση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών και στον ίδιο τον τουρισμό του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ