Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχέσεις στοργής

ΕΧΟΥΜΕ επιτέλους... "δυνατότητα σχέσεων" με την Τουρκία, μας είπε χτες ο Θεόδωρος Πάγκαλος, περήφανος για τη συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός για τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο!

***

Λογικό είναι, υπουργέ. Πού να δεις τι έχει να γίνει άμα δώσουμε ολόκληρο το Αιγαίο στους Αμερικάνους και στους Τούρκους στρατοκράτες να κάνουν ό,τι θέλουν. Εκεί πλέον θα μιλάμε για... ειδύλλιο.

***

ΠΑΝΤΩΣ πολύς ντόρος συνεχίζει να γίνεται σχετικά με... το νόημα των λέξεων, των φράσεων και παραγράφων του κειμένου Σημίτη - Ντεμιρέλ. Πλήθος οι αναλυτές σχετικά με το τι σημαίνει "ζωτικά συμφέροντα" και άλλα πολλά.

***

Ηρεμήστε, άπαντες οι... γλωσσολόγοι. Το τελικό νόημα της συμφωνίας το έχει εδώ και καιρό δώσει το ΝΑΤΟ, οι δύο κυβερνήσεις το δέχτηκαν, οπότε οι λοιπές συντακτικές διευκρινίσεις... περιττεύουν.

***

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας αρμόδιος για θέματα δασών, αλλά μάλλον ο Τζουμάκας δε θα 'χει καιρό να ασχοληθεί με το θέμα. Αυτό τον καιρό ασχολείται με τη... Μηχανική Αεροσκαφών.

***

Βεβαίως, διότι πώς αλλιώς θα αποδείξει ότι για όλα (τις φωτιές, τις αργοπορίες κλπ.) φταίνε οι... μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΑΒ;

***

Ασε που θα παραμυθιάζει και τον Σημίτη ότι... ασκεί επί της ευκαιρίας και εσωκομματική αντιπολίτευση στον Τσοχατζόπουλο.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ πληθαίνουν τα σενάρια ότι η μεταγραφή Σιγάλα από τον Ολυμπιακό στη Στεφανέλ Μιλάνο έγινε... με παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου, η οποία συνεχίζει απτόητη να τα βάζει με το μεγάλο κεφάλαιο και δε θα αφήσει τον Κόκκαλη σε χλωρό κλαρί.

***

Οι άλλοι επιχειρηματίες θα συντριβούν αργότερα. Σιγά σιγά παιδιά, ένας ένας, δεν τους προλαβαίνει όλους μαζί.

***

ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ λέει θα δαπανηθούν ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου, για την απασχόληση. Τώρα, θέσεις εργασίας μην περιμένετε, αλλά τα γνωστά... κοράκια των κονδυλίων θα 'χουν πολλή δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ