Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Απεργία τη Δευτέρα

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προωθούμενες διαδικασίες ξεπουλήματος

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος αποφάσισαν σε από κοινού σύσκεψη οι σύλλογοι των εργαζομένων στην Τράπεζα και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς κρίθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΤΚΕ μεταξύ της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας (μητρική της ΤΚΕ) και της Εγνατίας Τράπεζας (η μοναδική υποψήφια για την εξαγορά), θα οδηγήσουν στο ξεπούλημα της πωλούμενης τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ σημειώνει με έμφαση ότι η προσφορά της Εγνατίας δεν έγινε αποδεκτή από την επιτροπή αξιολόγησης της Αγροτικής Τράπεζας, γιατί πέραν του απαράδεκτου χαμηλού τιμήματος, υπήρχαν και άλλοι πέντε σοβαροί λόγοι απόρριψης της προσφοράς. Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου - πιστός στις νεοφιλελεύθερες απόψεις του περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας - έδωσε την περασμένη βδομάδα εντολή στο διοικητή της ΑΤΕ Χρ. Παπαθανασίου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με στόχο τη βελτίωση της υποβληθείσας προσφοράς.

Η ΟΤΟΕ ζητάει τώρα από τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία παραπέρα συζήτησης για την πώληση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος στην Εγνατία Τράπεζα και να κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός, όπως άλλωστε προέβλεπε και το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης της 30/6/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ