Τρίτη 15 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Ραντεβού στα τυφλά

Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δε συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση στα Χανιά. Η ΕΠΑΕ διέσωσε τη διοίκηση Τριβέλλα

Μια από τα ίδια ήταν η ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Οπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ενωσης Πειραιά, Π. Σαλπέας, "ραντεβού στα τυφλά. Καμιά συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα, ούτε φυσικά προτάσεις διεξόδου. Διαχειριστική αντίληψη. Μοναδικός σκοπός των περισσοτέρων η επιρροή, τα "κουκιά" και η διατήρηση ή κατάληψη των αξιωμάτων".

Χαρακτηριστικό των παραπάνω το γεγονός ότι η πλειοψηφία ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό (κάμποσες σελίδες) χωρίς να τον γνωρίζει. Μάλιστα, στη θεωρία, για τον δεύτερο, αρκετές Ενώσεις είχαν παράπονα, τα οποία ξέχασαν στην ψηφοφορία... Εφτασαν στο σημείο να δημιουργούν "αυτοκράτορες" δεχόμενοι πως η τριετή διάρκεια του ΔΣ, ισχύει και για τον πρόεδρο. Αν λοιπόν το Συμβούλιο κρίνει κάποια στιγμή πως επιβάλλεται η αλλαγή του, δεν μπορεί να το κάνει!

Η ΕΠΑΕ στήριξε τον Τριβέλλα.

Η ΕΠΑΕ έκανε επίδειξη δύναμης. Με τις δικές της ψήφους (8) αλλά και της Ενωσης Κέρκυρας (3) που πρόσκειται στην αντιπολίτευση (!) εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός (82 - 67)... Αν τον καταψήφιζαν το αποτέλεσμα θα ήταν 71 - 78 και φυσικά θα υφίστατο ηθικό θέμα για τη διοίκηση Τριβέλλα. Ετσι η διοργανώτρια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων κατέστησε σαφές ότι παίζει ρυθμιστικό ρόλο και στις εκλογές που θα διεξαχθούν οριστικά στις 15 - 16 Νοεμβρίου. Η νίκη της ολοκληρώθηκε με την έγκριση τροποποίησης του Καταστατικού για το ασυμβίβαστο μέλους στο ΔΣ της διοργανώτριας και της ΕΠΟ. Οι πληροφορίες θέλουν στη Λεωφ. Συγγρού να "κατηφορίζει" και ο Β. Μητρόπουλος, που αναμένεται να εκλεγεί στην ΕΠΑΕ ως εκπρόσωπος του Ιωνικού. Από τις εργασίες δεν έλειψαν και οι σκηνές κερκίδας. Το αίτημα ενός εκ των παραγόντων να ξαναμιλήσει προκάλεσε αντιδράσεις, πανδαιμόνιο και τελικά επίθεση από κάποιον (χαρακτηρίστηκε "μπράβος", τον οποίο κανείς δε γνώριζε!).

Αλλαγές κανονισμών

Πάντως βρέθηκε χρόνος ν' ασχοληθούν και με κανονισμούς. Μεταξύ άλλων ομόφωνα εγκρίθηκε η καθιέρωση πλέι οφ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Γ. Δέδε, από την περίοδο '98 - '99 θα εφαρμοστούν στη Γ' Εθνική. Αν το πείραμα πετύχει θα επεκταθεί και στις άλλες δύο κατηγορίες. Επίσης τα δελτία αθλητικής ιδιότητας αντικαθιστά λίστα με τα πλήρη στοιχεία των παιχτών, θεωρημένη από την ΕΠΟ και έναν γιατρό, η οποία θα κατατίθεται στη διοργανώτρια πριν την έναρξη κάθε περιόδου.

Από την τρέχουσα περίοδο, επιτέλους, μπαίνει φραγμός στο αίσχος της εσκεμμένης αποβολής με 2 κίτρινες. Εφεξής η πρώτη κάρτα θα μετράει ανεξάρτητα αν ο παίχτης θ' αποβληθεί με δεύτερη στον ίδιο αγώνα. Παράγοντες των ΠΑΕ που εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο θα τιμωρούνται ακόμη και αν δεν κατέχουν επίσημο αξίωμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση «πυροτέχνημα» (2006-06-06 00:00:00.0)
Νέο τελεσίγραφο (2001-02-03 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις Τριβέλλα (1997-06-04 00:00:00.0)
"Κατάργησαν" τα σύνορα (1996-06-06 00:00:00.0)
Σύμφωνη με ΟΥΕΦΑ (1996-02-04 00:00:00.0)
Τέρμα τα δίφραγκα (1995-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ